BlackRock CEO omarmt blockchain na Bitcoin: Van scepticus naar toejuicher

375 totale weergaven
blackrock-ceo-larry-fink-bitcoin

Larry Fink, de CEO van BlackRock, stond een hele tijd bekend als grote scepticus van crypto en blockchain-technologie, maar uit recente gesprekken blijkt dat hij beide nu omarmt. 

Larry Fink over blockchain-technologie

In een recent item van Fox Business deelde Fink zijn kijk op blockchain-technologie:

Hierin laat hij weten hoe blockchain-technologie ‘fantastisch’ is en hoe blockchains kunnen helpen met ‘het versnellen van het transactie-proces’. Ook laat hij weten hoe blockchains laat zien wie de kopers en verkopers zijn, waardoor hij verwacht dat bewaarnemers (custodians) overbodig worden.

Deze kijk op blockchain-technologie staat compleet in contrast met de beweringen die Fink in oktober 2017 maakte, waarin hij Bitcoin een ‘index van witwassing’ noemde. Vandaag de dag heeft hij Bitcoin en blockchain-technologie compleet omarmd.

Veerkrachtigheid van crypto en blockchain

Deze veerkrachtigheid in combinatie met het sterke concept van crypto en blockchain hebben mensen al jaren overgehaald om de technologie toch te omarmen. Door de jaren heen hebben steeds meer sceptici hun mening gedraaid, aangezien er steeds meer gebruikersgevallen zijn voor deze nieuwe technologie.

Van particuliere adoptie en institutionele adoptie naar zelfs soevereine adoptie, Bitcoin ziet het allemaal. Wel blijven er altijd sceptici bestaan, aangezien het een nieuwe technologie is die de traditionele financiële markt is binnengevallen. Langzaam maar zeker kunnen we verwachten dat er steeds mindere sceptici zijn en het concept van crypto en blockchain wijdverbreid wordt omarmd.

Larry Fink over Bitcoin

In een recent item bij CNBC heeft Larry Fink het ook over Bitcoin gehad, waarin hij zijn huidige kijk op Bitcoin en blockchain technologie liet doorschijnen:

“Ik geloof sterk dat er een rol is weggelegd voor Bitcoin in portefeuilles. Ik denk dat we dit gaan zien als één van de activaklassen waar we allemaal naar kijken. Ik zie het als digitaal goud, zoals ik eerder al zei.”

Ook kijkt Fink kritisch terug op zijn eerdere mening over de technologie:

“Ik bestudeerde het, leerde erover. En toen zei ik: ‘Oke, weet je, mijn mening vijf jaar geleden was verkeerd. Dit is mijn mening. Dit is waar ik vandaag in geloof. Ik geloof in de mogelijkheden van vandaag. Ik geloof dat Bitcoin legitiem is.’

Wat betekent de steun van grote namen als Larry Fink voor de cryptomarkt?

Voor de cryptomarkt is de steun van grote namen als Larry Fink enorm belangrijk. Fink heeft een enorme macht binnen de traditionele financiële wereld als CEO van de grootste vermogensbeheerder van de wereld. Zijn uitspraken vertegenwoordigen dus ook een deel van het sentiment ten opzichte van crypto in de traditionele financiële wereld.

Als hij een positieve uitspraak doet over crypto, heeft dit een directe invloed op hoe de traditionele financiële wereld crypto ziet. Het omarmen van Bitcoin en Ethereum door BlackRock in de vorm van een ETF heeft hier bijvoorbeeld een aanzienlijke invloed op gehad.

Steeds meer institutionele beleggers kiezen ervoor om crypto te adopteren, waardoor Fink één van de personen is die aan de voorhoede staat van de wijdverbreide adoptie van cryptocurrency.

Lees meer over:
BlackrockLarry Fink

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...