BlackRock Dient Aanvraag ETH ETF in – Crypto Nieuws Analist Voorspelt: Gaat Ethereum Bitcoin Inhalen of Gaat Nieuwe Crypto ETF token x100?

Wat is ethereum

Eind oktober en begin november zagen we een geweldige groei binnen de gehele crypto sector. Grote tokens zoals Bitcoin en Ethereum zetten een mooie stijging neer, van respectievelijk zo’n 35 en 30 procent. Solana wist zelfs met bijna 150% te groeien. De plotselinge groei wordt veelal toegeschreven aan positief nieuws omtrent de komst van Spot Bitcoin ETF’s. Nu BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, bekend heeft gemaakt ook bezig te zijn met een Ethereum ETF wordt door velen een nieuwe rally verwacht.

Grote partijen met grote verwachtingen

Bij de aanvraag van een Ethereum ETF zijn meerdere grote partijen betrokken. De drijvende kracht achter dit project is BlackRock, dat in 2021 een belegd vermogen had van bijna 9 biljoen (!) dollar. De helft hiervan zit in aandelen, een derde in obligaties en andere beleggingen. Het bedrijf biedt onder de naam iShares ETF’s aan voor particulieren, en is hierin een zeer grote speler op de wereldwijde handelsbeurzen.

BlackRock is een van de partijen die op pole position staat wanneer het aankomt op het lanceren van de eerste Spot Bitcoin ETF. Ook andere grote partijen, zoals Fidelity en ARK Investments, proberen zo snel mogelijk een Bitcoin ETF op de Amerikaanse markt te krijgen. Dat BlackRock nu al de mogelijkheden verkent om een Ethereum ETF te introduceren, geeft aan dat zij een groot vertrouwen hebben in de Spot Bitcoin ETF en in de cryptomarkt.

De aanvraag voor een Ethereum ETF werd bij de SEC namens BlackRock ingediend door NASDAQ. Deze gigantische exchange, gespecialiseerd in aandelen met een technologische achtergrond, kan weleens de ideale partner blijken voor de introductie van Ethereum ETF’s. NASDAQ is de tweede exchange ter wereld, zij moeten alleen nog plaatsgenoot New York Stock Exchange voor zich dulden.

Uiteraard moet de aanvraag nog goedgekeurd worden door de SEC, maar de verwachtingen zijn wat dat betreft positief: in de afgelopen weken is de Amerikaanse beurswaakhond meerdere keren op de vingers getikt, omdat zij niet goed konden uitleggen waarom zij geen Bitcoin ETF’s goedkeurden. Nu de verwachting is dat Bitcoin ETF’s in januari 2024 gelanceerd kunnen worden, zal het voor de SEC alleen maar lastiger worden een Ethereum ETF af te keuren.

De gevolgen van een Ethereum ETF

Ook Ethereum heeft meegeprofiteerd van het enthousiasme rondom Bitcoin ETF’s: de token groeide de afgelopen maand met zo’n 30 procent. Dit was uiteraard goed nieuws voor ETH investeerders, maar toch zal een deel van hen een bittere nasmaak overhouden aan dit ‘succes’. Andere tokens stegen immers veel harder.

Zo maakte Solana afgelopen maand een groei van bijna 150% mee, ging Cardano met 45% extra de lucht in, en steeg Polygon met 105%. Daardoor lijkt het toch alsof de token van Vitalik Buterin en zijn team te kampen heeft met groeiproblemen.

Een Ethereum ETF kan daar verandering in brengen: door een ETF wordt deze crypto investering ineens toegankelijk voor veel beleggers die nog niet thuis zijn op de crypto markt. Traditionele investeerders zouden een hoop nieuw geld in de token kunnen pompen, wat ervoor kan zorgen dat ook Ethereum een flinke groei zal doormaken.

De markt heeft in ieder geval (relatief) enthousiast gereageerd op het nieuws. De geruchtenmolen omtrent een Ethereum ETF van BlackRock kwam op 9 november op gang, en op dat moment vond vrijwel meteen een aanzienlijke stijging van de koers plaats. De token steeg van $1909,8 binnen een halve dag tijd naar $2129,00. Een mooie stijging van ongeveer 10%.

ethereum week 14-11
De koers van Ethereum steeg afgelopen week. Bron: Tradingview

Of Ethereum de groei kan doorzetten is afhankelijk van veel factoren: een succesvolle Bitcoin ETF van BlackRock zal bullish verwachtingen scheppen voor een Ethereum ETF, en dus ook voor ETH zelf. Een flinke groei valt dus te voorzien komend jaar, ook voor Ethereum.

Inzetten op de Ethereum ETF token

In de cryptowereld is het zaak om zo snel mogelijk op de nieuwste trends in te springen. Dat geldt niet alleen voor traders, maar ook zeker voor projectteams en tokenontwikkelaars. Nadat het nieuws rondom Ethereum ETF’s bekend gemaakt werd, is een klein team razendsnel begonnen met de ontwikkeling van de Ethereum ETF token ($ETHETF).

Deze straight-to-dex token kent een interessant systeem, waarbij elke transactie met de token een burn tax van 2% kent. Dit moet zorgen voor deflatoire tokenomics. Op het moment dat een Ethereum ETF aanvraag (bijvoorbeeld die van BlackRock) goedgekeurd wordt door de SEC vervalt deze burn tax. Hierna is de token vrij te verhandelen: de populariteit van Ethereum ETF’s en Ethereum zelf kan ervoor zorgen dat ook deze token een flinke groei door zal maken.

In totaal zijn er 1 miljard tokens gemaakt, waarvan 95% als liquiditeit op gedecentraliseerde exchanges (zoals UniSwap) geplaatst is. Het overige gedeelte is bestemd voor CEX listings. ETHETF is een interessante token om in de gaten te houden, aangezien deze de potentie heeft om grotere winsten op te leveren dan ETH zelf of de Ethereum ETF van BlackRock. Daarmee ziet de toekomst voor de token er veelbelovend uit.

Kansen voor Bitcoin ETF Token

Eerder al werd een Bitcoin ETF Token ($BTCETF) geïntroduceerd, die anders dan de ETHETF een presale kent. Tijdens deze presale is de interessante token te koop voor $0,005 per stuk. Net als de Ethereum ETF token kent deze speculatieve token een ecosysteem dat reageert op ontwikkelingen binnen de ETF wereld.

Het team achter de token heeft vijf momenten opgeschreven waarop 5% van de tokens geburnd zal worden. Wanneer bijvoorbeeld de eerste Bitcoin ETF op de Amerikaanse beurs verschijnt, zal 5% van de tokens in vlammen opgaan. Ook zal in dat geval de sell tax (het bedrag dat je af moet staan bij het verkopen van de token) omlaag gaan. Zo zal elke ontwikkeling binnen de wereld van Bitcoin ETF te BTCETF token deflatoir maken, net zolang tot 25% van het totaal aantal tokens geburnd is en er geen sell tax meer is.

Het enthousiasme rondom Bitcoin ETF’s heeft ervoor gezorgd dat deze token in zeer korte tijd al meer dan $500.000 op heeft weten te halen. De launch staat gepland voor het einde van het jaar, waardoor de token precies op tijd komt voor de (verwachte) goedkeuring en lancering van Spot Bitcoin ETF’s. Nu investeren kan dus zeer verstandig zijn, omdat deze token de potentie heeft om x100 te gaan.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Tristan Fleerkate

    Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek ha...