BlackRock noteert hoogste handelsvolume van bitcoin ETF: meer dan $1 miljard

Te midden van de stijgende bitcoinprijs, gaat het ook met BlackRock’s bitcoinfonds erg goed. Op 26 februari bereikte IBIT de mijlpaal van $1 miljard aan handelsvolume op één dag. Dat blijkt uit een bericht van Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas.

Belangrijk is wel: het handelsvolume staat niet gelijk staat aan de hoeveelheid geld die er in het bitcoinfonds wordt geïnvesteerd. Maar het laat wel zien dat er meer interesse is. Het volume is namelijk de som van de verkoop- en kooporders.

BlackRock heeft momenteel digitaal goud in handen met hun exchange traded fund. Ze hebben het grootste fonds, vrij lage vergoedingskosten (helemaal vergeleken met Grayscale) en daarnaast ook nog te maken met een goed handelsvolume.

Balchunas schrijft hoe IBIT een volumegroei van 30% onderging ten opzichte van het oude record. Wat betreft de data over de handelsdag van gisteren, staan de concurrenten op een straatlengte afstand. Fidelity’s FBTC noteerde een volume van iets meer dan $500 miljoen, terwijl ARK Invest met ~$250 miljoen op stek drie staat.

Naast de goede dag voor BlackRock, heeft Grayscale op een andere manier een goede dag achter de rug. Het noteerde namelijk de laagste outflow sinds de conversie van een Trust Fonds naar een ETF.

Hoewel het handelsvolume van BlackRock dus erg hoog was, heeft Fidelity wel een grotere instroom van nieuw geld te pakken, zoals onderstaande grafiek van WhalePanda laat zien.

Lees meer over:
BlackrockETFFidelity