BlackRock stapt met 'lachwekkend' bedrag van $360.000 in Bitcoin

BlackRock stapt met 'lachwekkend' bedrag van $360.000 in Bitcoin

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder van de wereld, is officieel in bitcoin (BTC) gestapt. Uit documentatie van de Securities Exchange Commission (SEC) blijkt dat ze voor een minuscuul bedrag aan bitcoin hebben gekocht.

BlackRock koopt Bitcoin futures

Anderhalve maand geleden vertelde directeur Rick Rieder al dat zijn bedrijf ''started to dabble a bit into bitcoin''. De reden? De vermogensbeheerder is opzoek naar 'storehouses of value', plekken waar ze waarde op kunnen slaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu hebben daden bij hun woord gevoegd. Naar verluidt kochten ze voor $360.000 aan de cryptomunt. Als je in ogenschouw houdt dat ze in totaal bijna $9 miljard in beheer hebben, is dit bedrag een lachertje.

Het ging echter niet om fysieke bitcoin die ze uit de spotmarkt opkochten. Volgens het maandelijkse portfolio-investeringsrapport dat vandaag door de SEC is vrijgegeven, had het bedrijf 37 bitcoin futures contracten bij de Chicago Mercantile Exchange (CME). Deze contracten liepen af op 26 maart en werden gewaardeerd op $360.457.

Zoals gezegd: het is een minuscuul bedrag, want het bedraagt slechts 0,00142% van het Global Allocation Fund. Er worden ook grappen gemaakt, want dit bedrag komt neer op ongeveer 6,15 BTC, het heilige getal van American Hodl, die hier al jaren lang een meme van maakt.

Slechts een begin?

Toch is het een teken aan de wand. Rieder gaf eerder al aan dat ze de markt in de gaten houden:

"Een deel van je cash geld aanhouden in dingen zoals cryptovaluta lijkt me logisch, maar ik zou niet voor een bepaalde allocatie of target holding kiezen. Ik heb het gevoel dat de technologie is geëvolueerd en dat de regelgeving zo ver is dat het volgens steeds meer mensen onderdeel moet zijn van de portfolio."

In januari noemde BlackRock Bitcoin in twee prospectusaanvragen bij de SEC. Twee fondsen genaamd BlackRock Funds V en BlackRock Global Allocation Fund mogen zich door de goedkeuring gaan storten op de markt van bitcoin. Ze deden de aanvraag op 20 januari en een van de twee fondsen is inmiddels dus via de futuremarkt ingestapt.

Het lijkt er niet op dat het bij deze kleine investering blijft. Een partij als BlackRock wil in principe maar één ding: koopkracht behouden van hun assets en het liefst vergroten. Daarbij is Bitcoin in het verleden geen slechte keuze gebleken.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin Blackrock

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties