BlackRock’s BTC ETF heeft het moeilijk, ondanks stijgende Bitcoin koers

689 totale weergaven
blackrock-bitcoin-etf

De Bitcoin ETF van BlackRock zag in september een minimale instroom, ondanks de prijsstijging van Bitcoin, wat de aarzeling op de cryptomarkt onderstreept te midden van aanhoudende volatiliteit. 

De Bitcoin ETF van BlackRock wordt deze maand geconfronteerd met trage groei, ondanks grote marktwinsten. De iShares Bitcoin Trust (IBIT) wist in de loop van de maand slechts $6,76 miljoen binnen te halen, wat het voorzichtige sentiment onder beleggers benadrukt, ondanks de waardestijging van Bitcoin met bijna 5%.

Aanzienlijke uitstromen voor Bitcoin ETFs

In het algemeen bleek september een uitdagende maand te zijn voor Bitcoin ETF’s met een netto uitstroom van $155,3 miljoen in de hele sector, volgens gegevens van CoinGlass. Ondanks dat de IBIT van BlackRock op 16 september een korte instroom van $15,82 miljoen zag, werd deze gecompenseerd door een eerdere uitstroom van $9,06 miljoen.

Als gevolg hiervan sloot de ETF de maand af met slechts een bescheiden netto-instroom. Gedurende tien handelsdagen zag IBIT geen nettostroom, ondanks de stijging van de Bitcoin koers. Deze prestaties weerspiegelt de wijdverbreide aarzeling op de markt.

Terwijl de Bitcoin koers steeg, bleven beleggers voorzichtig, wat leidde tot een verminderde instroom voor ETF’s. De volatiele marktomstandigheden droegen bij aan deze voorzichtigheid, omdat handelaren worstelden met onzekerheid over de toekomstige prijsbewegingen van Bitcoin en bredere economische factoren.

BlackRock benadrukt de veerkracht van Bitcoin

Ondanks de trage prestaties van haar Bitcoin ETF heeft BlackRock een rapport uitgebracht waarin het potentieel van Bitcoin als een uniek diversificatie-instrument voor mondiale wallets wordt benadrukt. Het rapport benadrukt de schaartste decentralisatie en mondiale aantrekkingskracht van Bitcoin, waardoor het een aantrekkelijke afdekking is tegen risico’s van TradFi (Traditionele Financiën).

Uit de analyse van BlackRock blijkt dat Bitcoin in zeven van de afgelopen tien jaar beter heeft gepresteerd dan de belangrijkste beleggingscategorieën en in dezelfde periode een rendement van meer dan 100% heeft behaald. Hoewel Bitcoin in bepaalde jaren ook het slechtst presterende activum is geweest, wijst het rapport erop dat het in staat is zich te herstellen van aanzienlijke dalingen en nieuwe hoogtepunten te bereiken.

Bitcoin als veilige haven

BlackRock beschouwt Bitcoin als een mogelijke veilige haven, vooral tijdens mondiale crisissen. Het gedecentraliseerde karakter van het activum beschermt het tegen geopolitieke en economische verstoringen die doorgaans van invloed zijn op andere activa.

Bovendien suggereert het rapport dat Bitcoin steeds relevanter wordt in discussies over het Amerikaanse begrotingsbeleid, aangezien institutionele beleggers er steeds meer belangstelling voor tonen als alternatief reservemiddel.

Voorzichtigheid voor Bitcoin

Ondanks dat BlackRock de sterke punten van Bitcoin benadrukt, adviseert het bedrijf ook voorzichtigheid vanwege de hoge volatiliteit van de cryptocurrency en het evoluerende landschap. Deze factoren kunnen in de loop van de tijd een aanzienlijke invloed hebben op de adoptie en waardering van Bitcoin.

Het rapport beveelt beleggers aan om Bitcoin zorgvuldig in gediversifieerde wallets op te nemen. Hoewel Bitcoin opwindende kansen biedt, mogen de oorspronkelijke risico’s ervan niet over het hoofd gezien worden. Een evenwichtige aanpak is de sleutel tot het beheersen van de volatiliteit.

Lees meer over:
Bitcoin ETFBlackrock

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...