Block CEO Jack Dorsey onthult nieuw systeem voor bitcoin mining

Jack Dorsey, de CEO van het miljardenbedrijf Block, is al jaren geobsedeerd door bitcoin. Hij investeert op persoonlijk titel, investeert met zijn bedrijven, maar is bovenal bezig met de ontwikkeling van toepassingen en andere interessante zaken binnen het ecosysteem.

Nu maakt het grote Block melding van de afronding van een nieuwe mining-chip en een nieuw systeem voor bitcoin mining.

Decentralisatie van bitcoin mining

“Onze doel is om de decentralisatie van bitcoin mining te ondersteunen. Wij zijn de enige grote verkoper van mining-hardware met een daarop gericht oplossing en introduceren een product in de markt dat zich kan onderscheiden”, aldus Jack Dorsey over de nieuwe miner.

“Vandaag zijn we verheugd te kunnen aankondigen dat we de ontwikkeling van onze drie-nanometer (nm) bitcoin mining chip hebebn afgerond en dat we bezig zijn met het voltooien van een volledige tapeout van het ontwerp met een toonaangevende wereldwijde chipfabrikant”, zo gaat Dorsey verder.

Het lijkt erop dat we met Jack Dorsey iemand binnen de bitcoin-gemeenschap hebben die er niet alleen zit om geld te verdienen.

Ondertussen is het wel duidelijk hoe belangrijk bitcoin volgens Jack Dorsey is. Daarbij is hij ook al miljardair en is geld verdienen waarschijnlijk niet meer zijn voornaamste drijfveer.

Het aandeel van Block

Het aandeel van Block lijkt ook voorzichtig te profiteren van de koersstijgingen van bitcoin. Block maakt namelijk niet alleen bitcoin miners, maar heeft zelf ook bitcoin op de balans staan en biedt de handel in bitcoin aan.

Over de afgelopen zes maanden wist het aandeel van Block met ruim 65 procent te stijgen. Daarmee presteerde het niet beter dan bitcoin (+96,30 procent), maar overklast het wel de traditionele financiële markten.

Over diezelfde periode van zes maanden wist de S&P 500 bijvoorbeeld een rendement van 19,37 procent op de borden te zetten, terwijl het voor de Nasdaq 100 om 18,48 procent ging.

Bitcoin-gerelateerde investeringen lijken op dit moment de grote winnaars in de markt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....