Identiteit op blockchain: startup Faktor ingelijfd door Amerikaanse Liveramp

298 totale weergaven

De Nederlandse ‘blockchain’ startup Faktor is ingelijfd door het Amerikaanse Liveramp, een beursgenoteerd concern op het gebied van identiteitsmanagement. Het overnamebedrag is onbekend. Identiteits - en wachtwoordmanagement wordt ook steeds meer in verband gebracht met blockchain-technologie. Een partij als Civic is bijvoorbeeld hiermee druk bezig.

Identiteit, privacy en blockchain

Faktor, gevestigd in Amsterdam, heeft een platform ontwikkeld waar publishers, adverteerders en mediaconsumenten hun ID en rechten kunnen beheren. Specifieker gaat het om het beheer van privacyinstellingen van websites en mobiele apps. Circa tweeduizend websites in Europa nemen de dienst af.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aanleiding om het platform te ontwikkelen is de Europese privacyrichtlijn General Data Protection Regulation (GDPR). Faktor was hard aan het flirten met blockchaintechnologie.

Liveramp

Het Amerikaanse Liveramp heeft een vergelijkbare applicatie gebouwd voor identiteitsmanagement, maar dan primair gericht op bedrijven en niet op consumenten zoals Faktor.

Liveramp krijgt in thuisland Amerika ook te maken met aangescherpte privacyregels. Door Faktor in te lijven, is men hierop goed voorbereid.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Scott Howe, ceo LiveRamp"]The world’s largest and most innovative companies all believe that giving consumers increased visibility and control over their personal information is incredibly important, and recent regulatory requirements such as GDPR and the upcoming CCPA only make this more critical.[/penci_blockquote]

Tegenover vakblad Emerce:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Tim Geenen, medeoprichter Faktor"]“We verkopen het bedrijf, omdat we met ons product meer ambitie hebben en nu snel op grote schaal en internationaal kunnen meedoen. LiveRamp committeert zich er financieel en operationeel toe om ons daarbij te helpen.”[/penci_blockquote]

Civic

In de blockchainwereld is Civic een bekende naam op het gebied van identiteitsmanagement. Ze is de maker van een Secure Identity Platform (SIP), waarop gebruikers hun digitale identiteit kunnen beheren en controleren.

Een van de troeven van Civic is dat haar KYC-template kopieerbaar is. Zodra gebruikers eenmaal geverifieerd zijn en hun Civic ID aanmaken, geeft deze ID ze toegang tot elke app of website op het Civic platform.

De huidige koers van Civic is $0.0784, omgerekend 154 Satoshi, aldus de OnchainFX index van marktvorser Messari.

Bronnen: persbericht Liveramp / Emerce

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...