Blockchain Identity Platform Fractal ID getroffen door datalek

1734 totale weergaven

Fractal ID ondervond op 14 juli een datalek, wat leidde tot de blootstelling van persoonlijke gegevens van 0,5% van zijn gebruikers.

Partners en getroffen gebruikers

Fractal ID, bekend om zijn partnerships met Web3 applicaties zoals Gnosis Pay, Acala, Polygon ID en Lukso, meldde een datalek op 14 juli. Fractal specificeerde niet welke partners getroffen waren, maar gebruikers van Gnosis Pay kregen waarschuwingen om voorzichtig te zijn met ongevraagde communicatie.

Details van de datalek

Volgens de officiële verklaring van Fractal ID vond de inbreuk plaats toen een aanvaller ongeautoriseerde toegang kreeg tot een account van een operator en een API-script gebruikte om toegang te krijgen tot gebruikersgegevens.

Dit incident, dat twee uur en 14 minuten duurde, trof ongeveer 0,5% van het gebruikersbestand van Fractal. De gecompromitteerde gegevens omvatten namen, e-mailadressen, walletadressen, telefoonnummers, fysieke adressen en afbeeldingen van geüploade documenten.

Reactie en beperking

Fractal ID reageerde snel op de inbreuk en logde de aanvaller binnen enkele uren na het ontdekken van de ongeautoriseerde toegang uit het systeem. Het bedrijf verzekerde dat de inbreuk beperkt bleef tot hun omgeving en geen invloed had op de systemen of producten van klanten. Getroffen gebruikers werd geadviseerd voorzichtig te zijn met ongevraagde verzoeken om persoonlijke informatie.

Reactie van de gemeenschap

Het incident heeft de bezorgdheid over gegevensbeveiliging in de blockchain– en cryptocurrency-sectoren vergroot, met name wat betreft de opslag en bescherming van KYC-informatie (Know Your Customer). Leden van de gemeenschap uitten hun bezorgdheid over het gemak waarmee persoonlijke gegevens gecompromitteerd konden worden en drongen er bij bedrijven op aan om hun beveiligingsmaatregelen te versterken om toekomstige inbreuken te voorkomen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....