Blockchain ontmoet AI: Theoriq lanceert Testnet voor AI-agenten

431 totale weergaven
|

 

Het gedecentraliseerde AI- en Web3-bedrijf Theoriq heeft officieel zijn Testnet voor blockchain-gebaseerde AI-agenten gelanceerd, een stap die de eerste stap is in de richting van het creëren van een volledig autonoom en gedecentraliseerd ecosysteem voor AI-agenten.

Eerste blockchainnetwerk voor AI-agenten

Op 8 augustus kondigde Theoriq, een gedecentraliseerd AI- en Web3-bedrijf, de lancering aan van zijn Testnet, het debuut van het eerste blockchain-gebaseerde netwerk dat speciaal is ontworpen voor AI-agenten.

Deze agents, die autonome taken uitvoeren, kunnen zich combineren tot krachtige collectieven die in staat zijn om complexe problemen in de echte wereld op te lossen.

Theoriq’s Testnet is gericht op het verbeteren van de mogelijkheden van AI door gebruik te maken van blockchaintechnologie, met als uiteindelijk doel het creëren van een gedecentraliseerde infrastructuur waar AI-agenten naadloos kunnen samenwerken.

Het bedrijf is van plan om later dit jaar zijn mainnet te lanceren, met functies zoals open-source protocolgrondslagen en een uitgebreide beveiligingsaudit.

AI-agenten in een blockchain ecosysteem

De AI-agenten ontwikkeld door Theoriq maken deel uit van een breder ecosysteem. Ze kunnen combineren en samenwerken binnen collectieven om taken uit te voeren zoals het analyseren van sociale data, het genereren van code of het maken van afbeeldingen.

Door deze gezamenlijke aanpak kunnen deze AI-agents beter presteren dan meer monolithische systemen voor algemene doeleinden door collectief naar een gemeenschappelijk doel toe te werken.

Ron Bodkin, CEO en medeoprichter van Theoriq, benadrukte het belang van deze collectieven in de Testnet-fase en zei dat de volgende stap zich zal richten op het verfijnen van de functionaliteit van de AI-agents.

Het gebruik van deze agenten heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop autonome systemen in Web3 werken, met name op gebieden als gedecentraliseerde fysieke infrastructuur (DePIN) en microbetalingen via smart contracts.

Google Cloud en toekomstplannen

Theoriq’s toelating tot het Google Cloud Startup Program op 19 augustus heeft toegang gegeven tot extra middelen om de ontwikkeling van zijn protocol te versnellen.

Dit partnerschap biedt Theoriq geavanceerde infrastructuur om verder te schalen en zowel de AI-agenten als het algemene blockchainnetwerk te verbeteren.

Met de mainnet lancering die later dit jaar wordt verwacht, is het bedrijf ook van plan om ontwikkelaarsbeurzen aan te bieden om innovatie op haar platform te bevorderen.

Daarnaast richt Theoriq zich op het open source en decentraal maken van zijn agents, waardoor meer transparantie en een grotere betrokkenheid van de gemeenschap bij het ontwikkelingsproces mogelijk wordt.

AI-agenten op weg naar decentralisatie

Theoriq’s benadering van AI en blockchainintegratie markeert het begin van wat Bodkin het “Agententijdperk” noemt – een toekomst waarin autonome AI-agenten samenwerken met smart contracts, activa en de echte wereld om ingewikkelde taken uit te voeren.

Deze lancering markeert de eerste stap in de richting van het decentraliseren van AI-ontwikkeling en toenemende automatisering in Web3-technologieën.

Met samenwerkingen en partnerschappen zoals die met Filecoin en Bondex, is Theoriq klaar om de kracht van AI-agenten in reguliere blockchain ecosystemen te brengen, waardoor ze toegankelijk worden voor zowel ontwikkelaars als eindgebruikers.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....