Blockchain van Coinbase haalt Ethereum en Arbitrum in

De blockchain van Coinbase genaamd Base, die een zogenaamde Layer-2 oplossing voor Ethereum is, mocht over het weekend een stijging van 13,2 procent opschrijven voor de totale hoeveelheid assets die het beheert. Voor het eerst in de geschiedenis zit er voor meer dan 4 miljard dollar aan kapitaal in de blockchain van Coinbase.

Daarnaast wist het over de afgelopen 30 dagen meer transacties te verwerken dan Ethereum en Arbitrum.

Coinbase-blockchain is populair

Coinbase is natuurlijk een vertrouwde naam binnen de industrie en dat lijkt bij te dragen aan de populariteit van Base. Natuurlijk helpt het als er een beursgenoteerde onderneming achter een blockchain zit, want die worden harder gestraft als het fouten zou maken.

De laatste data van L2BEAT leert ons dat het totale aantal assets op Base momenteel op 4,15 miljard dollar staat. Daar zitten voor 1,45 miljard dollar aan Ethereum-assets bij die met een “digitale brug” op Base vertegenwoordigt zijn.

Verder huisvest Base voor 2,7 miljard dollar aan assets die op de blockchain zelf tot leven gewekt zijn.

De bovenstaande grafiek toont de enorme explosie van het aantal assets op de blockchain van Coinbase. Met name de afgelopen periode is het aantal assets op de blockchain explosief toegenomen, in ieder geval als we meten in Amerikaanse dollars.

Base is nog niet de grootste

Van alle Layer-2 oplossingen is Base overigens nog niet de grootste. Met zijn 4,15 miljard dollar aan assets staat het nog achter Optimism (7,65 miljard dollar) en Arbitrum (14,6 miljard dollar).

Zodoende heeft het nog stappen te zetten. Opvallend is wel dat Base de enige Layer-2 blockchain was die afgelopen week een stijging mocht opschrijven voor zijn asset-totalen.

Optimisme daalde bijvoorbeeld met 9,1 procent, terwijl er voor Arbitrum een daling van 5,5 procent op de borden staat.

Qua transactie-aantallen doet Base het goed. Zo wist het over de afgelopen maand Ethereum en Arbitrum te verslaan. Ook op het gebied van transacties per seconde is Base de baas met 35,19 stuks, terwijl Arbitrum en Ethereum het met 16,61 en 13,91 stuks moeten doen.

 

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....