BlockFi betaalt ‘per ongeluk’ ruim 700 Bitcoin aan sommige klanten

BlockFi geeft een aantal klanten per ongeluk ruim 700 bitcoin (BTC). Verschillende klanten van de Bitcoin geldschieter vertellen dat ze in hun online omgeving ineens buitenproportioneel rijk zijn geworden. Dat meldt CoinDesk.

BlockFi probeert de fout uiteraard zo snel mogelijk goed te maken. Toch is het sommige ‘gelukkige’ klanten gelukt om een groot gedeelte van dit geld op te nemen. Naar verluidt hebben zij het vriendelijke verzoek gekregen het geld terug te sturen. Volgens CoinDesk dreigt het Amerikaanse bedrijf met rechtszaken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om foutjes van 5 BTC tot wel 700 BTC. De fout kwam waarschijnlijk door een

BlockFi

De fout komt voort uit een relatief onschuldige actie in maart. Handelaren met een bepaald volume in dollars konden vanaf 18 tot 31 maart bonussen verdienen. De (kleine) bonussen zouden op 31 mei worden uitgekeerd naar de accounts. En daar is iets mis gegaan.

Verschillende klanten melden zich bij CoinDesk en op Reddit. Hoe zo’n fout eruit? Zo:

BlockFi betaalt 'per ongeluk' ruim 700 Bitcoin aan sommige klanten

Je kunt je voorstellen dat er mensen zijn die hier direct op reageren en dit gigantische bedrag proberen op te nemen. Volgens CoinDesk is minstens één iemand dit gelukt.

Een gebruiker zag plotseling een fortuin op zijn balans staan. Hij dacht dat het uit een referral actie kwam, van klanten die hij zelf weer had aangebracht voor een beloning. Hij verstuurde een verzoek om ‘zijn’ bitcoin naar zijn eigen adres te sturen.

Volgens de klant besloot hij het verzoek te annuleren, hij kreeg daar zelfs een bevestiging van. En tóch zijn die bitcoin bij zijn persoonlijke adres terecht gekomen. Volgens CoinDesk leverde de bron onder andere de e-mails én transactiegegevens.

De dag na de transactie deed BlockFi telefonisch een voorstel: stuur het geld terug en je krijgt $1.000. Oh, en als de klant niet akkoord gaat volgt er waarschijnlijk een rechtszaak.

Dat is niet echt de ervaring die je als financiële instelling wil bieden natuurlijk…

BlockFi

BlockFi is een Amerikaanse financiële dienstverlener waar je bitcoin kun uitlenen, maar ook bijvoorbeeld leningen aan kunt gaan met BTC als onderpand. Daarnaast kun je er ook handelen. Het is een organisatie die leunt op vertrouwen.

Op 14 mei liet BlockFi al weten dat er een foutje was gemaakt. Klanten die hier niets mee te maken hadden melden dat ook hun account tijdelijk werd geblokkeerd. Met name de uitgangswegen (dus opnames) werden tijdelijk afgesloten.

Op dit moment lijkt het platform weer te werken. Je kunt dit als bedrijf niet gebruiken, uiteraard belooft BlockFi beterschap.

BlockFi zegt dat minder dan 100 klanten een verkeerde balans te zien kregen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlockFi

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)