Blockhunters, een nieuw bitcoin bordspel om je familie te orangepillen

Blockhunters, een nieuw bitcoin bordspel om je familie te orangepillen

Hou je van bitcoin? Gezelligheid? Bordspellen? Let dan even goed op, misschien kun jij hier een steentje aan bijdragen.

Blockhunters, het bitcoin bordspel

Ik ben Arnold, je kent mij wellicht van onder andere mijn artikelen hier op bitcoinmagazine, van Bitcoin Focus, van mijn documentaire in de Filipijnen of uit El Salvador of van enkele naar Nederlands vertaalde bitcoinboeken.

De laatste jaren heb ik op allerlei manieren een steentje bijgedragen aan bitcoin educatie en content in het Nederlands. Maar wat als boeken, artikelen en lezen niets voor jou is, maar je meer een visuele leerling bent? Dan wordt het al een stuk lastiger...

Vaak houdt het orangpillen van familie en vrienden hier op. Bitcoin is droge en technische kost en het overbrengen van de essentie en ideologie loopt uit op frustratie. Dat kan anders, zo dacht ik. Op een gezellige manier leren zónder al te veel taaie en technische teksten.

Momenteel ben ik met een nieuw project bezig, wat ik graag wil uitbouwen tot iets serieuzers. Het bitcoin bordspel Blockhunters. Daarbij heb ik alleen hulp nodig.

De afgelopen drie jaar heb ik zo nu en dan gesleuteld aan Blockhunters. Na vele iteraties en prototypes is het nu tijd voor de volgende (en laatste stap): het laatste ontwerp en de eerste print. Daarom ben ik een crowdfunding gestart op Geyser waar iedereen dit project kunt steunen met bitcoindonaties.

Blockhunters, een nieuw bitcoin bordspel om je familie te orangepillen

Op een speelse manier leren

Blockhunters is een bordspel waarbij je op een speelse manier de taak van de pseudonieme Satoshi overneemt. Tijdens de financiële crisis van 2008 is er een alternatief monetair systeem bedacht, dat draaiend gehouden moet worden.

Hoe? Dat doe je samen, terwijl iedereen gaandeweg steeds meer bitcoin verdient. Tegelijkertijd kom je op een speelse manier in aanraking met soms ietwat technische bitcoin-concepten zoals miners, nodes, halvings, private keys etc. Maar let op, geef niet te veel informatie over jezelf prijs!

Taaie kost wordt zo ineens spannende materie, in een spel dat leuk is voor jong & oud én bitcoiner & precoiner!

Wil je precies weten hoe het spel werkt? Bekijk onderstaande video met de gameplay van het prototype. Meer details over de crowdfunding, net als andere foto's en extra uitleg kun je hier vinden. Hier kun je mij een donatie sturen van welk bedrag dan ook.

Draag een steentje bij!

Jij kunt ook een bijdrage leveren op de Geyser-pagina, en mij helpen om de volgende stap te zetten - die van het maken van een professioneel spelontwerp. Alle kleine beetjes helpen!

Met donaties kun je ook rewards te verdienen, waaronder een persoonlijk dankwoord in de spelregels, het verkrijgen van de eerste printversie + swag of je plekje ín een van de items in het spel zelf.

Je kunt sats sturen met een on-chain óf lightning betaling, waaronder naar het lightning-adres blockhunters@geyser.com. Alvast enorm bedankt!

Oh, en ben jij een bordspellenexpert? Ik kom graag met je op contact! Stuur mij op Telegram (@starnold) een berichtje en wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Blockhunters, een nieuw bitcoin bordspel om je familie te orangepillen
Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan