Bloomberg strategen geven Bitcoin voordeel van de twijfel in strijd met goud

Na de enorme uitstroom van geld uit verschillende goudbeleggingen en de stevige instroom richting het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verwachten strategen van Bloomberg meer koerswinst voor bitcoin.

Ondanks een paar kleine dips onder de $30.000 ziet bitcoin er momenteel weer sterk uit en lijkt de weg richting de $50.000 open te zijn, aldus de Bloomberg analisten. Wat ze vooral opvalt is dat bitcoin de strijd van goud lijkt te winnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin versus goud: in- en uitstromen

Recent benoemde JPMorgan al de opvallende trend die bitcoin heeft ingezet ten opzichte van goud. Steeds meer geld stroomt weg van het ouderwetse edelmetaal richting het digitale goud. Bitcoin slokt steeds meer monetaire waarde op en de dagen van goud lijken geteld.

Wat bitcoin op dit moment met name interessant maakt ten opzichte van goud is de enorme ruimte om te groeien. De goudmarkt is op dit moment nog bijna 20x zo groot als die van bitcoin.

De $24 miljard aan bitcoin die GBTC nu in beheer heeft is ongeveer 12% van de $210 miljard aan goud-ETFs die over de hele wereld rondzwemt. Het fonds van Grayscale is flink gegroeid want begin 2020 waren de assets van GBTC qua omvang nog maar 1% van de goudmarkt.

Gaat bitcoin nog een nul toevoegen aan de nu al imposante koerswaarde?

De komende weken kunnen weleens heel mooi worden voor bitcoin verwachten de analisten van Bloomberg. Nu de moeder aller cryptocurrencies boven de $30.000 is weten te blijven lijkt het een kwestie van tijd voordat de weg omhoog weer wordt ingezet.

In het grotere “macro-plaatje” zijn de analisten ook optimistisch over bitcoin en verwachten ze dat het meer marktaandeel van goud gaat afsnoepen.

Bitcoin noteerde gisteren alweer een nieuwe all-time-high tegenover het blinkende edelmetaal. Het handelspaar BTC/XAU bereikte een koers van $22. De analisten van Bloomberg verwachten dat het bitcoin weleens zou kunnen lukken om binnen afzienbare tijd de koers van $220 kan aantikken ten opzichte van goud.

Poll

Goud of bitcoin?



Lees meer over:
goud

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....