BM Nieuwsupdate #4: Verdeling van bitcoin, geen altseason en meer

Bij Bitcoin Magazine NL houden we je dagelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van bitcoin en andere cryptomunten. Dat doen we graag in de vorm van artikelen, maar we zijn ook druk bezig om op andere manieren het nieuws naar jou toe te brengen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In deze BM Nieuwsupdate bespreken we onder andere:

Meningen over bitcoin

We gaan in de nieuwsupdate in op bovenstaande nieuwtjes. Dat zorgt voor een leuk gesprek over bitcoin mining en het decentrale aspect daarvan. Zorgt de move van Blockstream, waar veel belangrijke Bitcoin Core devs bij betrokken zijn (geweest), niet voor meer centralisatie in de wereld van bitcoin mining?

En hoe zit het met de verdeling van bitcoin? Het aantal BTC dat beschikbaar is ligt in handen van een klein percentage van de gebruikers. Dat lijkt een groot probleem, maar veel bitcoin staat niet gelijk aan veel macht op het netwerk. Dat komt door onder andere door het Proof-of-Work consensusmechanisme, dat zorgt er namelijk voor dat je met een flinke zak geld niet ineens jouw wil door kunt voeren op het netwerk.

De eventuele altseason komt ook voorbij en we behandelen de petitie om minder XRP op de markt te brengen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...