BONK, FLOKI & DOGE koersen onderuit – waarom crashen crypto meme’s en welke kan nog stijgen?

9834 totale weergaven
De toekomst van meme coins

Meme coins staan bekend om hun enorme volatiliteit. In goede tijden kan dit zorgen voor winsten die een stuk hoger zijn dan bij traditionele cryptomunten, in mindere tijden kan dit echter zorgen voor grotere verliezen. Het ligt daarom voor de hand dat de Dogecoin koers, evenals de koers van Floki en BONK na goede tijden een flinke crypto crash zullen meemaken. Welke crypto gaat stijgen, terwijl de grootste meme crypto het moeilijk heeft?

Icarusvlucht

In de afgelopen maanden hebben meme crypto een grote groei meegemaakt. Zo wist de BONK koers in de afgelopen 6 maanden met maar liefst 617% te stijgen, groeide de Floki koers in dezelfde periode met 572% en wist zelfs het grote Dogecoin met meer dan 100% te groeien.

De groei van deze tokens is nog niet voorbij, zo laten ook de resultaten van deze week zien. Met een groei van bijna 16% was Floki een van de best presterende crypto’s van de afgelopen week. Ook de Dogecoin koers en de BONK koers deden het beter dan veel andere, grote ’traditionele’ cryptomunten. De potentie en de populariteit van crypto memes is dus nog niet voorbij.

doge 20-5
De Doge koers is aan het uitbollen. Bron: Tradingview

Desondanks lijkt het er wel op dat er een crypto crash bij deze drie goed presterende tokens aanstaande is. Momenteel scheren deze tokens te dicht langs de zon, waardoor een aanstaande koersval onvermijdelijk is. Niemand weet wanneer de Icarusvlucht van Bonk, Floki en Dogecoin voorbij zal zijn: het feit dat de groei van de tokens langzaam afneemt, is echter een indicatie dat de meeste winst al behaald is.

Welke crypto gaat stijgen?

Ben je van plan om te investeren in meme crypto, dan lijkt het verstandig om grote meme munten zoals BONK, Floki en Doge op dit moment links te laten liggen. Een crypto crash lijkt immers aanstaande.

Desondanks zijn de verwachtingen rondom crypto in het algemeen hooggespannen. De bull cycle die dankzij de Bitcoin halving ontstaan is, zal naar alle verwachting in Q1 van 2025 tot een hoogtepunt komen. Door nu te investeren in nieuwe tokens die zich in hun presale fase bevinden kun je gemakkelijk grote winsten boeken. Welke crypto gaat stijgen?

Dogeverse – meme coin met potentie

De presale token Dogeverse lijkt alles in huis te hebben om een heuse sensatie te worden binnen de cryptowereld. Deze token combineert verschillende elementen met elkaar, die de token interessant maken voor crypto meme liefhebbers, whales en institutionele investeerders.

Dogeverse wordt ontwikkeld op maar liefst zes verschillende blockchains, en heeft de ambitie om het aantal blockchains waarop de token beschikbaar is ook in de toekomst uit te breiden dankzij een uitgebreid netwerk aan portals, bridges en wormholes.

Het voordeel van dit grote aantal chains? Ten eerste kunnen alle crypto meme ‘degens’ zich verenigen achter deze token: Dogeverse is immers niet alleen een ERC-20 token, maar ook een Solana meme coin en een Binance crypto. Daarnaast biedt deze veelzijdigheid het voordeel dat je altijd kunt traden onder de beste voorwaarden – zo kun je actief op zoek naar de chain met de snelste transacties of de laagste fees en deze gebruiken.

De recente populariteit van Bonk, Floki en Doge heeft bewezen dat er voor Shiba Inu tokens nog genoeg marktbreedte bestaat – en Dogeverse zou weleens de volgende grote crypto stijger kunnen zijn. Deze potentie wordt gezien door veel investeerders: in korte tijd kon er al meer dan $15 miljoen opgehaald worden. Wie nog mee wil doen aan de presale, moet er snel bij zijn.

 

Sealana – pure meme coin

Naast Dogeverse kent ook Sealana multi-chain functionaliteiten, al is dat element bij deze presale token niet zo belangrijk: het doel is vooral om een leuke meme coin te maken die refereert aan zeehonden in een South Park setting. Sealana is ongecompliceerd, heeft een kleine market cap, en de potentie om flink te stijgen.

Centraal bij deze token staat een vadsige zeehond, die zijn tijd verkwist met het eten van tonijn uit blik en het speuren naar de nieuwste Solana meme coin. Tijdens deze speurtocht zit hij uren op zijn computer- en van opruimen komt het uiteraard ook niet. De hoop is dat meme coin ‘degens’, die uitblinken in keiharde humor, over een tijdje Sealana gaan omarmen.

https://twitter.com/Sealana_Token/status/1790060571800297780

Gezien het feit dat de presale nu al bijna $ 2 miljoen heeft opgebracht, lijken de liefhebbers van crypto memes over de nodige zelfspot te beschikken. Bovendien is door de goede prestaties van deze token, en de opvallende stijging van Solana meme coins in de afgelopen periode, de nodige FOMO omtrent Sealana aan het ontstaan.

Niemand weet wanneer de presale van Sealana afgelopen zal zijn, een ander onderdeel van het succes van deze token. Nu toeslaan kan verstandig zijn, want mogelijk is deze koopkans ook je laatste mogelijkheid om Sealana voor de laagste prijs in handen te krijgen.

 

WienerAI – meer dan een crypto meme

Onder investeerders is het enthousiasme rondom een nieuwe meme coin, genaamd WienerAI, bijzonder groot. Naast vrolijke memes trekt de token vooral de aandacht vanwege de focus op krachtige, functionele AI-systemen.

WienerAI is van plan een AI-trading interface op te zetten waar gebruik wordt gemaakt van ‘predictive’ technologie, die aan de hand van verschillende datapunten trading signals af kan geven. Zo mis je nooit de kans op een token die snel gaat stijgen.

Bovendien wil WienerAI met een eigen ‘Sausage Swap’ het wisselen van tokens gemakkelijker en goedkoper maken – de swap zal geen commissies of trading fees vragen en biedt bovendien bescherming tegen MEV-bots.

Het uiterlijk als meme coin, met een futuristische teckel in de hoofdrol, is maar schijn. Achter de lieve bruine oogjes en de kwispelende staart gaat een serieuze crypto met een enorme potentie schuilt. In de presale werd al $ 2,3 miljoen opgehaald. Men maakt gebruik van een oplopend prijsschema, dus wanneer je wilt investeren in deze token is het verstandig om niet te lang te wachten.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 

    Door: Tristan Fleerkate

    Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek ha...