Bonk Keldert 23%, SHIB Koers Daalt 14%, Einde Crypto Meme Hype?

Meme coins gaan achteruit in het begin van het nieuwe jaar. Zo is Shiba Inu (SHIB) met -14% gedaald in de afgelopen 30 dagen en Bonk (BONK) met ruim -23%. Aan de technische grafieken van deze meme coins is te zien hoe ze een gebrek aan momentum hebben en mogelijk verder kunnen zakken op woensdag.

In dit artikel kijken we naar de recente ontwikkelingen rondom Shiba Inu en Bonk en of er nog hoop is voor de meme coins.

Crypto Meme Coins SHIB en BONK Glijden Onderuit

De crypto markt is op het moment van schrijven met -0,7% gedaald in de afgelopen 24 uur. Vele altcoins en meme coins zijn zelfs nog verder onderuit gegaan, waaronder de bekende Shiba Inu op Ethereum en Bonk op Solana.

SHIB Koers Analyse

De Shiba Inu koers is op woensdagmorgen met ruim -2% onderuit gezakt en ligt hierdoor -23% lager dan een maand geleden op het niveau van $0,000009044. De SHIB koers heeft gisteren geprobeerd door zijn 30-daagse moving average (geel) te breken, een resistance level dat sinds 4 januari nog niet doorbroken is.

De 200-daagse moving average lijkt een significante support te zijn. Zo heeft dit niveau de SHIB koers 23 januari weer omhoog geveerd om verdere dalingen te voorkomen. Aan de Relative Strength Index (RSI) van 45 is te zien hoe de meme coin een gebrek aan momentum heeft, waardoor een break-out aan de bovenkant erg onwaarschijnlijk is op korte termijn.

Shiba Inu koers grafiek
Shiba Inu koers grafiek – TradingView

Shiba Inu zou daarom de komende dagen op en neer kunnen bewegen in zijn huidige trading range tussen de $0,0000085 en $0,0000094. Later dit jaar heeft SHIB weer kans om te stijgen als er meer positief nieuws komt over Shibarium en de lancering van SHIB: The Metaverse.

Mogelijk kan Shiba Inu verder stijgen naar de $0,000025 voor een 3x of zelfs de $0,000050 voor een 6x tegen het einde van 2024.

BONK Koers verwachting

Bonk, de bekende meme coin op Solana, is nieuwer dan Shiba Inu en lijkt meer volatiliteit te tonen in de afgelopen maanden. Terwijl de SHIB koers zo’n -23% lager ligt dan een jaar terug, ligt de BONK koers nog steeds +1.156% hoger dan toen.

Toch is de koers van Bonk nu onderuit aan het glijden. Vooral vandaag zag de meme coin een behoorlijke daling van -9% in de afgelopen 24 uur. BONK probeert al meerdere dagen zonder succes boven zijn 30-daagse moving average uit te breken, want ook Bonk heeft een gebrek aan momentum. Dit is onder meer te zien aan de RSI van 42.

BONK koers grafiek
Bonk koers grafiek – TradingView

De downtrend van BONK zal aan blijven houden, totdat bulls erin slagen om de koers boven de gele indicator uit te laten stijgen. Vanaf dat moment heeft de meme coin waarschijnlijk ook genoeg momentum om verder te stijgen richting de $0,0000017 en zou het rond dat niveau consolidatie kunnen vinden.

De prestatie van Bonk zal van meerdere factoren afhangen, waaronder de prestatie van Solana, de populariteit van de meme coin en de staat van de crypto markt in zijn geheel. Voor BONK zou het mogelijk zijn om dit jaar af te sluiten rond de $0,0000030, een stijging van bijna +200% ten opzichte van het huidige niveau.

Is de Crypto Meme Hype Voorbij of Kunnen Deze Meme Coins Nieuw Leven Blazen in de Sector?

Het verschil in prestatie tussen BONK en SHIB in het afgelopen jaar is duidelijk te zien. Bonk is namelijk meer dan x10 gegaan, terwijl SHIB is gedaald in dezelfde periode. Zo kun je zien dat als nieuwe meme coin populair worden, vroege investeerders behoorlijk veel winst kunnen maken.

Daarom kijken we vandaag naar opkomende meme coins die een soortgelijk resultaat kunnen behalen als BONK deed in 2023. Vroege investeerders zouden dan mogelijk rendementen van x10 of x100 kunnen meemaken.

Sponge V2 (SPONGEV2)

Bonk is niet de enige meme coin die in 2023 een goed jaar had, ook meme coins zoals Pepe en Sponge zijn dat jaar geëxplodeerd in waarde. Sponge lanceert daarentegen dit jaar een nieuwe token, Sponge V2. Deze token dient als tweede kans voor mensen die de x100 pump van de originele Sponge hebben gemist.

Het voordeel van Sponge V2 ten opzichte van zijn voorganger, is dat je deze token kunt gebruiken voor de opkomende Play-to-Earn (P2E) crypto game van Sponge. Deze P2E game heeft een gratis versie en een versie waarmee je extra Sponge V2 tokens kunt verdienen, wat het project een nog grotere kans biedt om viraal te gaan.

Sponge V2 is nog niet verkrijgbaar op crypto exchanges, maar kan nu tijdelijk worden vrijgespeeld door de originele Sponge token te staken. Hierdoor verdien je passief Sponge V2 tokens voordat de token verhandeld kan worden op exchanges, zo heb je deze tokens mogelijk voor de laagste prijs ooit.

 

Meme Kombat (MK)

Een nóg nieuwere meme coin is MK van Meme Kombat, een project dat eind vorig jaar zijn presale heeft gelanceerd en nu al bijna $8 miljoen heeft opgehaald. MK kan gebruikt worden om op verschillende manieren geld te verdienen met crypto, waarvan 1 manier met laag risico en 1 met hoog risico en hoge beloningen.

Meme Kombat heeft een virtuele arena waarin verschillende personages, gebaseerd op populaire meme coins, tegen elkaar vechten met hun eigen unieke ability’s. De uitkomst van deze gevechten zullen echter volledig willekeurig zijn, waardoor het mogelijk is om MK in te zetten op deze battles en grote prijzen te winnen.

Een andere manier om extra MK te verdienen is om de token te staken voor passief inkomen. Daarbij is het leukste nog dat dit al tijdens de presale mogelijk is. Je koopt MK voor $0,279 per stuk en hebt de mogelijkheid om de tokens direct te staken. Meme Kombat heeft inmiddels $7,78 miljoen opgehaald met de presale.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...