Breaking: SEC stelt beslissing over Hashdex Bitcoin ETF uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft besloten om hun beslissing op de Spot Bitcoin ETF van Hashdex uit te stellen tot 1 januari 2024. Het lijkt erop dat de voorspellingen over de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF voor deze week nog de koelkast in kunnen. De kans lijkt groter dat we ergens begin volgend jaar de eerste Spot Bitcoin ETFs op de markt zullen zien.

Desondanks is de bitcoin koers vandaag goed begonnen met een stijging van ongeveer 5 procent, die vooral het gevolg lijkt van de positieve inflatiedata uit de Verenigde Staten.

Opnieuw uitstel voor Spot Bitcoin ETF

Bloomberg-analist Eric Balchunas maakt zich geen zorgen over de beslissing van de SEC om de ETF van Hashdex uit te stellen. “Uitstel op de beslissing over de ETF van Hashdex verandert niets aan onze visie en de kans van 90 procent voor de 19b-4 goedkeuring voor 10 januari 2024”, aldus Balchunas die zijn collega James Seyffart citeert.

“Mijn visie is dat we ergens in de komende dagen wakker worden met het nieuws dat 19b-4s zijn goedgekeurd”, aldus een optimistische Eric Balchunas over de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

Bitcoin lijkt de goedkeuring op dit moment nog niet nodig te hebben om verder te stijgen. Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers namelijk binnen op 37.449 dollar en staat er een plus van 5,55 procent op de borden.

Klaar voor de lancering?

Als het aan Grayscale CEO Michael Sonnenshein ligt hoeft het niet lang meer te duren voordat we de eerste Spot Bitcoin ETF op de markt mogen verwelkomen. “We hebben tien jaar gerepeteerd en zijn nu klaar voor de hoofdact”, zo roept hij eerder deze week op Twitter.

De markt interpreteerde die woorden van Sonnenshein alsof hij meer wist en we mogelijk op zéér korte termijn al de Spot Bitcoin ETF mochten verwelkomen. Dat lijkt niet het geval, maar in principe heeft deze week nog twee dagen.

Het wordt in ieder geval mega interessant om de daadwerkelijke reactie van bitcoin op dit nieuws te zien, nadat we al weken van speculatie en koersstijgingen achter de rug hebben.

Wat denk jij…wat brengt de toekomst?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....