Brekend: Litebit stopt, klanten kunnen naar Bitvavo

Cryptoplatform LiteBit beëindigt als gevolg van marktontwikkelingen alle activiteiten en biedt klanten de mogelijkheid om hun bitcoin en andere crypto’s over te zetten naar Bitvavo. Dat meldt de broker uit Rotterdam in een persbericht.

Klanten worden actief geïnformeerd en worden ondersteund tijdens het overdrachtsproces. LiteBit bouwt de organisatie de komende maanden af. Medewerkers krijgen begeleiding naar een volgende stap.

In het persbericht draagt het bedrijf een aantal redenen aan waarom ze stoppen: “In de huidige markt echter, vormen de toenemende kosten voor compliance, de verwachte daling van vergoedingen als gevolg van toenemende concurrentie, en het ontbreken van een wereldwijd gelijk speelveld, grote uitdagingen voor het bestaansrecht van LiteBit op de lange termijn”.

Ze adviseren klanten om over te stappen naar Bitvavo, de marktleider in Nederland.

LiteBit spreekt in het persbericht over “een voorgenomen samenwerking met Bitvavo” en deze samenwerking is voorgelegd aan de relevante toezichthouders die nog hun goedkeuring moeten geven. De komende weken moeten klanten meer duidelijkheid ontvangen. Operationeel directeur Arthur van Lier zegt in het persbericht: “LiteBit garandeert dat alle tegoeden beschikbaar zijn voor klanten. De veiligheid van klantentegoeden is altijd onze topprioriteit geweest en we willen zorgen voor een soepele en snelle overdracht van alle tegoeden voor onze klanten.”

Litebit was ook actief in Oostenrijk en Frankrijk. Daar krijgen klanten de mogelijkheid om hun tegoeden te verkopen of op te nemen, of om ze onder te brengen bij Bitpanda, gevestigd in Oostenrijk.

De komende maanden zal de broker, gevestigd in hartje Rotterdam, de organisatie geleidelijk afbouwen en de activiteiten uiteindelijk beëindigen. Alle medewerkers zullen een compensatie ontvangen en volledig worden ondersteund, zowel bij de dienstverlening aan klanten tijdens de afbouwperiode als in hun persoonlijke situatie.

Corrien Verschuure, CFO van LiteBit, benadrukt: “We zullen ervoor zorgen dat al onze medewerkers goed worden voorbereid op hun volgende stap. Niet alleen financieel, maar ook door middel van outplacementbegeleiding.”

Litebit was een concurrent van Bitvavo, maar wist op de europaren niet hetzelfde handelsvolume te behalen. In de hoogtijdagen van de ICO-hype van 2016 tot 2018 was de broker een toevluchtsoord voor het kopen van altcoins die op andere platformen uitverkocht waren.

LiteBit, in 2013 opgericht in Rotterdam, is een Europees platform voor het kopen, verkopen en bewaren van cryptomunten. Met ruim 60 medewerkers uit 15 landen bedient LiteBit enkele honderdduizenden actieve gebruikers uit heel Europa.

Lees meer over:
Bitvavolitebit

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...