BRETT, PEPE & BONK koersen terug in de rode cijfers na pump – wat gaan crypto memes doen?

3346 totale weergaven
crypto crash

Wat leek het begin te zijn van en nieuwe meme coin season, is al snel aan een abrupt einde gekomen. Meme coins zoals Brett (BRETT), Pepe Coin (PEPE) en Bonk (BONK) zijn vandaag gedaald, nadat ze eerder deze week omhoog schoten. Dit volgt na een 1,35% daling van de crypto markt op donderdagochtend.

In dit artikel kijken we naar de huidige koersen van drie van de populairste crypto memes op verschillende blockchains. Daarnaast kijken we waarom de hype voor bekende meme coins afneemt, terwijl kleine onbekende meme coins nog steeds veel aandacht krijgen.

Brett koers onderuit na behalen $ 2 miljard market cap

Brett, de grootste meme coin op de Base blockchain, is in maart gelanceerd op CoinMarketCap. Sinds die tijd is de meme coin met ruim 300% gestegen, waarvan meer dan 100% alleen in de afgelopen maand. De Brett koers bereikte dan ook een piek van rond $ 0,20 met een market cap van $ 2 miljard, wat deze meme coin maakte tot de grootste meme op Base.

Hoewel de crypto markt behoorlijk is gedaald in de afgelopen weken, deed BRETT het nog relatief goed, zo ligt de meme coin nog 100% hoger dan een maand geleden en slechts 4% lager dan een week terug.

In de afgelopen 24 uur is BRETT met 6% gedaald naar $ 0,15, hiermee ligt de meme coin slechts 25% onder zijn all-time high, wat niet slecht is vergeleken met andere grote meme coins. Op korte termijn zou Brett nog af kunnen koelen richting $ 0,12, gezien meme coins op Solana en Ethereum meer aandacht trekken.

Correctie voor PEPE na wekelijkse stijging van 3%

De Pepe Coin koers is eerder deze week met ruim 10% omhoog geschoten in een dag tijd, hierdoor ligt PEPE nog steeds 3% hoger dan een week geleden. Vandaag is de PEPE koers met 3,1% gedaald naar $ 0,00001222, na een mislukte poging om deze week weer richting zijn all-time high rond $ 0,00001700 te stijgen.

In de onderstaande grafiek is duidelijk te zien hoe PEPE op dinsdag en woensdag faalde in het doorbreken van zijn 30-daagse moving average (geel). Deze sterke resistance zorgde voor veel verkoopdruk rond dit niveau, waardoor de koers vandaag onderuit is gegaan.

Pepe Coin koers grafiek
Pepe Coin koers grafiek – TradingView

PEPE ligt ongeveer 30% onder zijn all-time high, die in eind mei is bereikt na de goedkeuring van de spot Ethereum ETF. Dit is een belangrijk punt om in de gaten te houden, want wanneer de ETF officieel wordt gelanceerd, zou Pepe Coin weer een grote rally mee kunnen maken.

Pepe Coin zou deze zomer een nieuwe high neer kunnen zetten, mogelijk boven $ 0,00002000. Als een van de populairste Ethereum meme coins op het moment, zou PEPE op lange termijn meer waard kunnen worden dan Shiba Inu (SHIB), die op dit moment ongeveer 2x zoveel waard is als Pepe Coin.

Bonk koers daalt na gebrek aan interesse

Bonk explodeerde aan het eind van 2023 in waarde en was die tijd de populairste crypto meme op Solana. Hierdoor is de meme coin in het afgelopen jaar met ruim 5.800% gestegen in waarde. Maar nu andere meme coins zoals dogwifhat (WIF) de show stelen op Solana, lijkt de interesse in BONK sterk af te nemen.

Zo is BONK in de afgelopen maand met ruim 43% gedaald en ligt de meme coin bijna 50% onder zijn all-time high. Bonk is vandaag met 4,6% gedaald naar $ 0,0000218. WIF daarentegen, is vandaag met 1,6% gestegen, terwijl de crypto markt daalt en de meeste meme coins rood kleuren.

Dit kan een teken zijn dat het tijdperk voor BONK erop zit, nadat deze meme coin heeft gelopen met het herstel van Solana na de instorting van FTX in november 2022. De huidige trend wijst erop dat BONK onder $ 0,0000200 gaat zakken en hoewel een herstel mogelijk is, zal het waarschijnlijk nooit meer zo populair worden als bijvoorbeeld PEPE of WIF.

Interesse in bekende crypto memes daalt – welke meme coins stijgen wel?

Het overgrote deel van meme coins daalt vandaag, dit is een teken dat we niet meer in een meme coin season zitten en dat we een rustperiode ingaan. Toch lijkt er nog wel interesse te zijn in specifieke kleinere meme coins, mogelijk omdat deze meer ruimte hebben om te stijgen dan dalen.

Veel investeerders kiezen tijdens deze periode ook om te investeren in crypto presales, waarbij je nieuwe meme coins voor een lage prijs kunt inslaan. Omdat het nog wel even kan duren, is het dan ook niet erg dat deze meme coins nog gelanceerd moeten worden op hun eerste exchanges,

In dit artikel kijken we naar 2 veelbelovende meme coins die zelfs vandaag nog veel aandacht krijgen van investeerders en potentie hebben om na lancering x10 of hoger te gaan.

Pepe Unchained (PEPU)

Een nieuwe presale die deze week erg veel aandacht heeft gekregen is die van Pepe Unchained (PEPU). Deze meme coin kan niet alleen meeliften op de populariteit van de virale kikker, Pepe The Frog, maar heeft ook een eigen Layer-2 blockchain op Ethereum.

Met deze nieuwe Layer-2 kunnen investeerders profiteren van de sterke beveiliging van Ethereum, maar met lagere transactiekosten en hogere snelheden. Met een blockchain die volledig in het teken staat van memes, heeft Pepe Unchained veel potentie om viraal te gaan en behoorlijk te groeien.

Vroege investeerders maken hier gebruik van, want de native PEPU-token kan voor een lage prijs van $ 0,008 worden gekocht tijdens de presale. Zo heeft de presale al $ 1 miljoen op weten te halen in minder dan twee weken. Je kunt PEPU tijdens de presale staken voor extra token, zo heb je een APY van ruim 2.000%, waarmee je momenteel per dag ruim 5% extra krijgt op je inleg.

 

PlayDoge (PLAY)

Terwijl de meme coin markt aan het afkoelen is, is het team van PlayDoge (PLAY) bezig met het bouwen van een indrukwekkende Play-to-Earn game. Ondertussen kun je de native token van PlayDoge tijdens de presale kopen om te profiteren van de groei van deze opkomende game.

PlayDoge is niet enkel een meme coin, maar heeft binnenkort zijn eigen mobiele game, waarmee je voor een virtuele Shiba Inu kunt zorgen en mee kunt nemen in minigames. Hierdoor verdien je PLAY-tokens, die je kunt gebruiken voor in-game items, upgrades, maar ook kunt staken of verkopen voor geld.

play
PlayDoge via X (Twitter)

Je kunt PLAY tijdens de huidige fase van de presale kopen voor $ 0,00513 per token, dit kan met zowel ETH als USDT als BNB. Je kunt tokens vroegtijdig staken met en APY tot wel 124% en met potentiële winst verkopen wanneer de meme coin viraal gaat en de markt van crypto games groeit in populariteit.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...