Britse waakhond gaat nieuwe eisen aan bitcoinreclame handhaven

Bitcoinbedrijven in het Verenigd Koninkrijk moeten nog flink aan de bak.

De Britse Advertising Standards Authority (ASA) wil dat crypto-advertenties en andere reclame-uitingen aan nieuwe eisen voldoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De waakhond heeft een handhavingsbevel uitgegeven en spreekt over ‘alarmfase vijf’, zo meldt Coindesk. Circa 50 bedrijven waaronder Coinbase, eToro, Crypto.com en Luno moeten voldoen aan de nieuwe richtlijnen. Opvallend, ook voetbalclub Arsenal staat op de waarschuwingslijst omdat met een fantoken adverteren.

Naar eigen zeggen heeft de ASA al diverse reclame-uitingen verboden en laten verwijderen het afgelopen jaar.

Een van de nieuwe eisen is dat adverteerders expliciet aangeven dat ze (nog) niet gereguleerd zijn in het Verenigd Koninkrijk. En dat de belegging plots in waarde kan fluctueren. Ook mag reclame niet de indruk wekken dat het héél laagdrempelig is om cryptocurrency’s te kopen en dat deze beleggingen ‘laag risico’ zijn.

Zodra bedrijven voor 2 mei niet voldoen aan deze eisen, worden deze gerapporteerd aan de Financial Conduct Authority
(FCA). Deze financiële toezichthouder heeft in januari al aangekondigd dat het toezicht op crypto-advertenties wordt aangescherpt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...