91 Bitcoin bedrijven willen licentie in Verenigd Koninkrijk, Binance grote afwezige

900 totale weergaven

Maar liefst 91 bitcoin bedrijven willen een licentie in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit een voorlopige lijst van de Financial Conduct Authority (FCA).

Grote afwezigen zijn Binance en Luno, onlangs gekocht door Digital Currency Group. Ook Nederlandse aanbieders ontbreken op de lijst. Maar bekende beurzen als Kraken, Bitstamp en Gemini ontbreken niet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

91 aanvragen

Het grote aantal aanvragen kan worden gezien als een signaal van groeiende interesse in deze opkomende assetklasse. Traditioneel gezien wordt het land en Londen in het bijzonder nog altijd gerekend tot een globaal financieel centrum ondanks de aanstaande Brexit, de harde breuk met de Europese Unie.

In het persbericht spreekt de financiële toezichthouder van een overgangsregeling voor bestaande aanbieders van cryptocurrency’s. Deze loopt nu pas 9 juli 2021 af in plaats van de eerdere deadline op 10 januari 2021.

De beurswaakhond lijkt dus meer tijd voor zichzelf in te kopen. Naar eigen zeggen vanwege het ‘complexe registratieproces’ en ook de gevolgen van COVID-19 ziekte, zoals de harde lockdown die ook sinds deze week geldt.

‘Neem je Bitcoin op’

Ook opvallend: ze adviseren beleggers om hun cryptovaluta op te nemen bij bedrijven die niet op één van deze twee openbare lijsten staan: het openbare register met daarin 4 geregistreerde bedrijven en een tijdelijke lijst (PDF-document) waarop 91 namen prijken.

Dat zijn bedrijven die wel vóór 16 december 2020 een licentie-aanvraag hebben ingediend, maar nog niet door de procedure zijn gekomen. Het gaat om beurzen, brokers, walletmakers, ATM-operators, maar ook blockchain startups die een eigen munt uitgeven.

Register

Welke bedrijven zijn al wél geregistreerd? Momenteel zijn er vier entiteiten geregistreerd: Ziglu, Archax en Gemini (met twee registraties, namelijk als beurs en custodian).

Op de lijst met voorlopige aanvragen (PDF) staan onder de 91 (!) aanvragen een aantal bekende namen als:

Grote afwezige is Binance en daarmee hun derivatenbeurs FTX. Ook Luno, onlangs gekocht door de Digital Currency Group, ook o.a. eigenaar van Grayscale en Coindesk, ontbreekt. Zij opereren wel nog deels vanuit Londen.

Ook andere pure cryptobedrijven zoals Bybit, OKEx en Huobi ontbreken op de lijst. Coinbase heeft een e-money licentie in Ierland.

De prijs in euro:

Lees meer over:
licentieVerenigd Koninkrijk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...