Bitcoin broker BTC Direct ontvangt ook registratie van DNB

De Nederlandse Bitcoin en cryptocurrency broker BTC Direct is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

BTC Direct ontvangt registratie

Dat is namelijk op te maken uit het register van de toezichthouder. De aanbieder mag nu onder de Wwft cryptovaluta verkopen en deze in wallets laten opslaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BTC Direct is een broker merk van de achterliggende BTC Direct Europe B.V. uit Nijmegen. Naar eigen zeggen hebben ze 600.000 geregistreerde accounts.

Dat brengt het totaal nu op 11 Bitcoin bedrijven, die door de keuring zijn gekomen. Dit jaar ontving de centrale bank maar liefst 39 aanvragen, maar slechts een deel is dus pas goedgekeurd.

Begin deze week meldde de DNB dat ze 'individuele trajecten' aangaan met aanvragers die de deadline van 21 november niet behalen. Formeel vervallen ze in illegaliteit.

Wwft

Sinds 21 mei vallen alle Bitcoin bedrijven onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft).

Bedrijven moesten aan een groot aantal (strenge) eisen voldoen. En dat heeft ook gevolgen voor de klanten van deze aanbieders.

Want de aanbieders zijn verplicht om meer klantdata te verzamelen en deze desgevraagd delen met de (lokale) autoriteiten. Volgens criticasters is dat in strijd met bestaande privacy wet – en regelgeving.

In de praktijk betekent dit voor klanten dat er meer gegevens moeten worden gedeeld. De registratieprocedure is daarmee langer en gaat ten koste van (het beetje) privacy dat je hebt online.

Directeur Mark Bakker licht in het persbericht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Zeven jaar na onze oprichting, is de registratie bij DNB een nieuwe mijlpaal. Het brengt legitimiteit naar onze sector. Achter de schermen is hard gewerkt om de registratie rond te krijgen. Voor onze klanten verandert er weinig, behalve dat wij ontvangstadressen moeten controleren."[/penci_blockquote]

11 Bitcoin bedrijven

Het lijst met geregistreerde Nederlandse partijen dijt langzaam uit. Op dit moment staan er 11 bedrijven in het register van De Nederlandsche Bank:

Interview

We spraken met directeur en oprichter Mark Bakker tijdens Money 2020 over hun ambities in Europa.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCBTC Direct

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...