BTC & ETH crypto whale activiteit baart zorgen – crypto bear market voor de deur?

641 totale weergaven
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De crypto markt is vandaag gestegen naar $ 2,04 biljoen, met precies 2,35% op het moment van schrijven op donderdagmiddag. Hoewel dit op korte termijn positief is, is de markt sinds maart behoorlijk gedaald, wat ook geld voor de interesse vanuit Bitcoin en Ethereum whales.

Hoewel dit logisch klinkt tijdens een daling, blijkt dat whales normaal gesproken actief zijn in zowel een bull markt als bear markt. Dit is wat de sterke daling in whale activiteit zorgelijk maakt en hoewel we nog niet in een bear market zitten, zou dit binnenkort wel kunnen gebeuren.

Kan daling in Bitcoin en Ethereum whale transacties leiden tot nieuwe crypto bear market?

Uit gegevens van Santiment blijkt dat het aantal Bitcoin whale transacties ($ 100.000+ per transactie) sinds de piek van maart/april met 33,6% is gedaald. Op hetzelfde moment is het aantal transacties van Ethereum whales met maar liefst 72,5% gedaald sinds deze piek.

De mogelijke oorzaak van deze daling in activiteit is grote onzekerheid over wat crypto gaat doen, ook onder deze grote investeerders.

Om deze reden zou de markt sterk kunnen reageren als crypto een redelijke stijging of daling maakt. Als Bitcoin koers zou stijgen naar $ 70.000, kan dit voor een gigantische golf van FOMO (Fear of Missing Out) zorgen, terwijl een daling naar $ 45.000 kan leiden tot panic selling.

Crypto whale activiteit
Crypto whale activiteit – Santiment

Een andere mogelijke oorzaak is dat crypto whales in de zomer minder actief zijn en van het weer aan het genieten zijn. Dat lijkt aan de ene kant logischer, gezien omdat whales ten eerste actiever zijn geworden in de afgelopen weken, maar ook omdat er meerdere factoren zijn die kunnen leiden tot een nieuwe bull run.

Een van deze factoren is een mogelijke renteverlaging in de VS, later deze maand. Op basis van CPI-cijfers in het land, zijn verwachtingen hoog dat de Federal Reserve deze maand het besluit maakt om de rente te verlagen.

Wat ook kan helpen in het ontketenen van een nieuwe bull run is het feit dat de Bitcoin mining difficulty zijn hoogste punt ooit heeft bereikt. Dit betekent dat er op het moment veel concurrentie is met Bitcoin mining, wat betekent dat er nog steeds veel interesse is in crypto ondanks de sterke dip.

Tot slot kan het sentiment van de markt een grote boost krijgen in oktober en november. Deze twee maanden zorgen historisch gezien voor grote stijgingen, wat ook dit jaar kan gebeuren.

Op basis van de bovenstaande factoren, is het onwaarschijnlijk dat we op het voorfront van een bear market staan. En hoewel een nieuwe bull run nooit gegarandeerd is, zijn verwachtingen hoog dat crypto de komende maanden een behoorlijke herstelbeweging kan doen.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Welke altcoin gaat stijgen na recente Bitcoin whale activiteit?

De recente activiteit van Bitcoin whales die BTC hebben ingeslagen tijdens de dip, is een goed teken dat crypto gaat stijgen in de komende maanden. In dat geval zijn altcoins nu zwaar ondergewaardeerd en kan dit nog steeds een goed moment zijn om te kijken naar low-cap coins om toe te voegen aan je portfolio.

Deze middag kijken we naar twee nieuwe cryptomunten die binnenkort voor het eerste gelanceerd worden op exchanges, maar nu nog voor een lage prijs te koop zijn in de presale. De utility van deze tokens kan een grote invloed uitoefenen op de meme coin sector, die naar verwachting een behoorlijke groei zal meemaken als Bitcoin herstelt.

Pepe Unchained ($PEPU)

Na het ophalen van ruim $ 12,9 miljoen in zijn presale, zal Pepe Unchained ($PEPU) binnenkort zijn gloednieuwe Layer-2 blockchain lanceren. Investeerders zijn behoorlijk enthousiast over deze blockchain en kunnen dan ook niet wachten tot deze live gaat, wat kort na het einde van de presale zal zijn.

Het grote verschil tussen de originele Pepe Coin (PEPE) en Pepe Unchained is dat PEPE vastzit op de Layer-1 van Ethereum, waar je veel geld moet betalen voor transacties en al helemaal voor token swaps. Pepe Unchained neemt deze knelpunten weg en bouwt hiermee een nieuwe launchpad, exclusief voor meme coins.

$PEPU zal een belangrijke rol spelen op de Pepe Unchained blockchain en kan hierdoor veel waard worden. Je kunt deze token vandaag nog voor $ 0,009651 aanschaffen in de presale. Je kunt er dan ook voor kiezen om deze token te staken voor een APY van 158%. Na lancering kun je staked $PEPU tokens claimen, inclusief de passieve beloningen.

 

Crypto All-Stars ($STARS)

Shiba Inu is intussen nog steeds een van de grootste meme coins en zou nog wel wat meer waard kunnen worden. Maar met de komst van de nieuwe Crypto All-Stars ($STARS), is het mogelijk om extra geld te verdienen met je meme tokens, namelijk door ze te staken in de innovatieve MemeVault.

De MemeVault is geen gewone staking pool, hier kun je namelijk meerdere meme coins tegelijk instoppen en passief beloningen verdienen gebaseerd op de totale waarde. Je verdient dan $STARS tokens, die je in je wallet kunt vasthouden om een vermenigvuldiger op je beloningen uit de MemeVault te krijgen.

Je kunt $STARS kopen voor $ 0,0014362 per stuk, maar deze prijs zal binnen 24 uur stijgen. De presale heeft in minder dan een maand tijd al ruim $ 1,2 miljoen opgehaald en kan binnenkort uitverkocht zijn. Je kunt $STARS vroegtijdig staken in zijn eigen pool voor een APY van 1214%.

 

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...