BTC, XRP en SHIB koersupdate: Verdere groei, hoge druk en golden cross

767 totale weergaven
|

De cryptomarkt heeft nog steeds een bullish sentiment, waarbij stijgingen mogelijk zijn, maar wat gaat er gebeuren met Bitcoin, XRP en Shiba Inu?

Sterk sentiment op de cryptomarkt

Ondanks dat we nog steeds te maken hebben met onzekerheden op macro-economische niveau heerst er een bullish sentiment op de cryptomarkt. Dit is goed te zien aan de Crypto Fear & Greed Index, die gisteren een niveau van 72 zag, wat ‘Greed’ is. Dit tekent een bullish sentiment.

Bitcoin ziet mogelijkheden voor verdere stijgingen

De recente prijsveranderingen laten zien dat Bitcoin nog niet klaar is met stijgen en een mogelijke comeback kan maken. Op dit moment test Bitcoin een niveau dat ooit de bovengrens was van een langlopend neerwaarts prijskanaal. Dit belangrijke niveau, dat ooit een krachtig weerstandsniveau was, kan nu als ondersteuningsniveau dienen, wat de basis kan leggen voor de toekomstige groei van Bitcoin.

De afgelopen dagen hebben we aanzienlijke veerkracht gezien van Bitcoin, waarbij de koers zich herstelde richting de grens van $65.000, wat een cruciaal steungebied lijkt te worden. Hierdoor zou Bitcoin dus verder kunnen stijgen.

Echter, de strijd is nog niet gestreden. Bitcoin heeft nog steeds moeite om hoge te komen om de grip te krijgen die nodig is om stabiel te blijven boven de grens van $65.000. De waarde van $62.800 is ook belangrijk om in de gaten te houden, aangezien deze gelegen is in de buurt van de 100-daagse EMA (Exponential Moving Average).

De huidige technische opzet van Bitcoin suggereert dat, als het token haar huidige ondersteuningsniveaus vast kan houden, er ruimte is voor meer winst. Of verdere prijsstijgingen of verdere consolidatie in het verschiet liggen, is afhankelijk van deze niveaus, waardoor ze nauwlettend in de gaten gehouden moeten worden.

XRP staat onder druk

XRP staat aanzienlijk onder druk, waarbij de koers onder een belangrijk ondersteuningsniveau dreigt te dalen. Dit zou tot verdere dalingen kunnen leiden. Voor XRP is het ondersteuningsniveau van $0,50 erg belangrijk geweest, aangezien het in verleden als barrière heeft gediend tegen verdere dalingen.

Als de koers dit niveau doorbreekt, zou er verdere bearish druk op de koers komen te staan, wat verdere dalingen aan kan tonen. Deze neerwaartse trend wordt verder aangetoond door een naderend death cross, waarbij de korte termijn EMA’s onder de lange termijn EMA’s uitkomen. Historisch gezien zijn dit tekens van sterke bearish trends, wat grotere correcties voor XRP kan tekenen.

Als de koers het ondersteuningsniveau van $0,50 doorbreekt, zijn de volgende niveaus de $0,45 en de $0,42. Ondanks dat deze niveaus op de korte termijn een onderbreking van de verkoopdruk kunnen betekenen, kan het death cross dusdanig veel bearish druk veroorzaken dat een langdurige neerwaartse trend onvermijdelijk is.

Voordat XRP deze niveaus zal doorbreken, is de kans groot dat er eerst nog een korte zijwaartse consolidatie gezien kan worden. Tenzij de bulls de steun van $0,50 vast kunnen houden, kunnen de gevolgen groot zijn.

Potentieel golden cross voor SHIB

Shiba Inu nadert langzaam maar zeker een golden cross, naarmate de token aan verdere kracht wint. Een golden cross ontstaat als een korte termijn EMA boven de lange termijn EMA uitkomt, wat een bullish druk op de koers kan zetten. Op het moment nadert de 50-daagse EMA van SHIB de 200-daagse EMA.

Een cross-over zou een golf van nieuwe koopdruk kunnen veroorzaken, wat een aanzienlijke stijging kan zorgen. Een golden cross zorgt op zich niet direct voor een prijsstijging, maar in combinatie met een hoger handelsvolume en een verbeterd marktsentiment kan dit voor aanzienlijke stijgingen zorgen.

Het is nog te vroeg om te zeggen dat een golden cross voor een directe rally zal leiden, maar het kan wel een krachtige indicator zijn voor bullish momentum. Op het moment zijn alle ogen gericht op de belangrijkste Moving Averages om te zien of SHIB haar groeipotentieel voort kan zetten.

Lees meer over:
prijsverwachtingshiba inu

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...