Turkse Bitcoin beurs hoofdsponsor van nationale voetbalelftallen Turkije

De Turkse bitcoinbeurs BtcTurk wordt de hoofdsponsor van de Turkse voetbalelftallen. Zowel de mannen als de vrouwen worden voor 28 maanden gesponsord door BtcTurk. Dat meldt Cointelegraph.

Je kunt bij het bedrijf direct bitcoin kopen, maar je kunt ook handelen op hun beurs. Die beurs heeft een volume van ruim $70 miljoen per dag volgens CoinMarketCap.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sponsoring

Nationale voetbalelftallen voetballen niet met een sponsor op hun wedstrijdtenues, het gaat hier om het logo van BtcTurk op de trainingskleding. Bij het Nederlands voetbalelftal is de hoofdsponsor bijvoorbeeld ING.

De deal tussen de Turkse voetbalbond en BtcTurk is volgens het bitcoinbedrijf de eerste grote deal van een bitcoinplatform met een nationaal voetbalteam.

Voetbal

Vorig jaar sloot BtcTurk al een deal met Yeni Malatyaspor. Deze club komt uit in de hoogste divisie van het Turkse voetbal en heeft zelfs officieel BtcTurk Yeni Malatyaspor vanwege deze deal.

De CEO van de beurs, Özgür Güneri, is erg blij met zijn deal met de Turkse voetbalbond: ”We zijn er trots op dat we een van de belangrijkste supporters zijn van onze nationale elftallen tijdens het Europees Kampioenschap in 2021.”

Bitcoin

De deal moet voor BtcTurk natuurlijk meer aandacht genereren. En dat is op termijn ook goed voor de interesse in bitcoin.

De president van de Turkse voetbalbond, Nihat Özdemir, reageerde op een vraag of salarissen van spelers ook kunnen worden uitgedrukt in bitcoin: ”Contracten tussen teams en spelers zijn de basis in deze situaties.”

Wanneer beide partijen in deze situatie samen overeenkomen dat zij het salaris betalen in bitcoin dan is dat mogelijk. Maar voorlopig is het nog niet zo ver.

Watford

De meest opmerkelijke sponsor in het voetbal op het gebied van bitcoin is waarschijnlijk het gokplatform Sportsbet.io. Zij staan op het shirt van de Engelse club Watford en vorig jaar stond er zelfs een bitcoin logo op de mouw van de voetballers.

De miljoenen mensen die wekelijkse naar de Premier League kijken zagen dus regelmatig 11 spelers met het bitcoin logo voorbij lopen. Dat mooie logo hielp Watford echter niet, ze degradeerde en zijn volgend jaar niet meer op het hoogste niveau in Engeland te bewonderen.

Die sponsoring zag er vorig seizoen zo uit:

watford bitcoin btc logo tshirt voetbalclub

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsturkije

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...