Bull rally op komst? Wij schetsen twee scenario’s voor de Bitcoin koers

1112 totale weergaven
bitcoin bull rally op komst of afwijzing

De Bitcoin koers laat zeer positieve signalen zien. Staan we aan de vooravond van een bull rally en gaan we richting een all-time high? Of wordt deze run zoals de afgelopen weken ook afgewezen? Ik (Nino, technisch analist bij Bitcoinmagazine) geef je inzicht in twee scenario’s.  

Laten we verder gaan waar we gebleven waren. We hebben eindelijk die weerstand gekraakt en zitten nu al een paar dagen lekker in een bullish beweging. Veel mensen ruiken de kansen en springen op de bull wagon.

Maar blijft deze bull wel overeind? Of krijgen we toch een correctie?

Wat zei ik in de vorige Bitcoin (BTC) analyse?

In m’n vorige artikel heb ik het gehad over mogelijke breakouts. Ik schetste twee scenario’s, eentje daarvan is tot in de puntjes uitgekomen (😎).

bitcoin koers analyse

 

Hoe is dat precies gelopen?

Die trendlijn is dus doorbroken, wat een glasheldere breakout gaf. Er was genoeg volume (waar we naar zochten) en het volgde keurig het patroon: omhoog, beetje terug, en weer door. Nu zitten we rond de $ 64k. Dus, wat staat ons te wachten?

bitcoin koers technische analyse scenario 2

 

Scenario 1 – we breken door de resistance

Als Bitcoin door deze resistance heen knalt en er een nieuw support van maakt, dan kunnen we wel eens een lekker bullish ritje krijgen. Maar let op hoe de koers precies door die resistance heen breekt – gebeurt het met genoeg volume om ons een goed gevoel te geven? Net als vorige keer is volume het toverwoord, want dat laat zien hoe gretig de buyers zijn. Bij weinig volume tijdens de breakout zou het een flauwe poging kunnen zijn die snel wegzakt, dus oppassen geblazen.

bullish scenario bitcoin technische analyse

 

Scenario 2 — Bearish afwijzing

Als de prijs niet voorbij die resistance komt, is de kans groot dat we terugzakken naar zo’n $ 61k. Dat gebied was eerst nog resistance, maar nu fungeert het als support waar buyers vaak inspringen.

Zelfs als we even dippen, denk ik nog steeds dat we daarna weer bullish doorgaan, maar ik heb voor de zekerheid m’n orders in dit gebied gezet.

afwijzing - bitcoin prijs analyse -scenario 2

 

Waar je op moet letten

  1. Weer dat Volume – is er genoeg volume om die sterke break te ondersteunen? Volume laat zien dat buyers er vertrouwen in hebben. Weinig volume tijdens de breakout kan betekenen dat het een zwakke move is en waarschijnlijk faalt. Dan gaan we dus weer omlaag.
  2. Mijn take – Ik zit op dit moment in team Bullish. Ik heb m’n bids rond de $ 61.000 staan voor het geval we toch een duik nemen. Beide scenarios zijn prima, al zou ik nu wel graag wat actie zien. We hebben een paar saaie maanden achter de rug.

 

Het wordt erop of eronder voor Bitcoin, bull rally of afwijzing?

Er zijn dus twee scenario’s die ik beschrijf, Bitcoin breekt door of wordt afgewezen. Ik ben bullish op BTC, maar blijf goed opletten op het volume.

 

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

 

Door: Nino van Gerwen

Nino is een ervaren technisch analist, trader en community builder met bijna een decennia aan ervaring in de Web 3 space. Met zijn achtergrond in front-end development en UX/UI, gecombineerd met een passie voor AI en Blockchain, brengt Nino een unieke en praktische benadering naar de tafel. Zijn ...