‘Bull run voor bitcoin koers moet nog beginnen’, zegt deze Nederlandse quant

De rek uit de bitcoin prijs is er nog lang niet uit. Dat concludeert de Nederlandse, anonieme quant Geert-Jan Cap in een nieuwe analyse.

‘Bull run moet nog starten’

Hij introduceert de zogenaamde ’thermocap’, dat is het resultaat van een theoretisch model dat de Nederlander in oktober 2020 heeft geïntroduceerd. Met dit model, gebaseerd op het on-chain gedrag van miners en investeerders, wil hij de prijscycli van de cryptomunt preciezer kunnen voorspellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met andere woorden: wat is een goed moment om in of uit stappen?

Een van de modelvariabelen is de zogenaamde thermocap multiple. Deze deelt de bitcoin spotprijs op een bepaald moment door de cumulatieve block subsidy van miners sinds het begin van bitcoin in 2009.

Een block subsidy is de beloning die miners verdienen als ze een block vinden. De huidige subsidy is 6,25 BTC per block, wat neerkomt op ~235.000 dollar per block. Een kleiner deel van de opbrengst komt uit transacties die in het gevonden block worden meegenomen.

Volgens het model van deze kwantitatieve analist laat bitcoin dus een gezonde ontwikkeling zien en is er vooralsnog géén sprake van een bubbel. Hij legt nog een keer wat een bubbel is.

Momenteel is er in de markt geen sprake van verkoopdruk van lange termijn investeerders, want de prijs consolideert mooi boven de $37.000. De 18,835.82USD staat er vandaag goed voor met een stijging van -6.09% door weinig verkoopdruk op de exchanges.

We zien namelijk minder verkoopactiviteit onder whales, entiteiten met meer dan 1.000 bitcoin op de balans. Dat maakt CryptoQuant bekend in een nieuwe chart.

'Bull run voor bitcoin koers moet nog beginnen', zegt deze Nederlandse quant

“Bullish”

Ook hedgefondsmanager Jeff Ross van Vailshire Capital Management voorspelt een mooie koersontwikkeling. Wat zijn de argumenten? Hoewel de korte termijn onzeker is, staat een uitbraak naar boven of omlaag voor de deur. Fundamenteel en on-chain marktgedrag staan er voor de lange termijn gezond bij.

Hij neemt dan ook een lange termijn ‘long’ positie in, wat zoveel zegt dat hij voorlopig niet verkoopt.

En ook de fundamentele onderliggers van de cryptomunt staan op een hoog niveau: zowel de rekenkracht van het netwerk als de moeilijkheidsgraad van het mining protocol.

'Bull run voor bitcoin koers moet nog beginnen', zegt deze Nederlandse quant
Lees meer over:
update

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...