Bullish cryptonieuws: 45% van ETF-investeerders willen investeren in crypto ETF’s

494 totale weergaven
|

Bijna de helft van de ETF-beleggers is van plan om in 2024 in crypto ETF’s te investeren, gedreven door het groeiende vertrouwen en millennials die de verschuiving leiden.

Onderzoek naar ETF beleggers

Uit een recent onderzoek van Charles Schwab blijkt dat 45% van de ETF-beleggers van plan is in 2024 in crypto ETF’s te investeren. Het onderzoek, uitgevoerd door de grote Amerikaanse vermogensbeheerder die meer dan $9 biljoen aan activa van klanten beheert, benadrukt een groeiende belangstelling voor digitale activa.

Millennials lopen voorop in deze trend, tonen een hogere risicotolerantie en verschuiven hun portefeuilles naar crypto- en technologie-investeringen. Kortom, de innovatieve sectoren.

Plannen om in crypto te investeren door de jaren heen

In 2023 had slechts 38% van de ETF-investeerders plannen geuit om in crypto ETF’s te investeren, wat erop wijst dat het vertrouwen dit jaar is toegenomen. Het bullish sentiment onder ETF-investeerders is toegenomen naarmate de cryptomarkt aan kracht wint.

Desondanks blijven Amerikaanse aandelen de eerste keuze. 55% van de respondenten is van plan in 2025 in traditionele aandelen te beleggen.

Het onderzoek brengt generatieverschillen in beleggingsstrategieën aan het licht. 62% van de millennials is van plan te investeren in crypto ETF’s, wat een grotere risicobereidheid weerspiegelt.

Generaties en investeringsgedrag

Gen X-investeerders tonen ook interesse. 44% is van plan de markt te betreden. Ondertussen is slechts 15% van de Boomers geïnteresseerd in deze producten, wat wijst op een conservatieve investeringsbenadering.

Millennials zijn meer geneigd hun portefeuilles aan te passen en te beleggen op basis van persoonlijke waarden. Ze tonen een grotere interesse in directe indexering, waardoor ze hun beleggingen kunnen afstemmen op hun individuele voorkeuren.

Deze aanpak is minder populair onder oudere generaties, die de voorkeur geven aan traditionele ETF-producten.

Groeiende belangstelling voor crypto ETF’s

De groeiende belangstelling voor crypto ETF’s wordt ondersteund door de groeiende ETF-markt. Recente lanceringen van Amerikaanse spot Bitcoin en Ethereum ETF’s hebben een gestage groei in holdings laten zien. Deze ETF’s bieden een gereguleerde manier om blootstelling aan crypto te verwerven, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor een breder publiek.

Veranderend landschap voor ETF’s

Nu steeds meer beleggers hun portefeuilles willen diversifiëren, duidt de trend op een veranderend landschap voor ETF’s. Obligaties blijven stabiel. 44% van de respondenten is van plan te beleggen in obligatie ETF’s. Deze stabiliteit staat in contrast met het volatiele karakter van de cryptomarkt, wat een evenwichtige beleggingsstrategie onder ETF-houders benadrukt.

Over het geheel genomen illustreert het onderzoek een veranderende mentaliteit onder ETF-investeerders, gedreven door een groeiende acceptatie van digitale activa en de lancering van nieuwe cryptoproducten. Naarmate de markt evolueert, kunnen crypto ETF’s een reguliere keuze worden voor diegenen die willen diversifiëren naar opkomende activaklassen.

Lees meer over:
crypto ETF's

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...