Bullish signalen voor ADA koers: doorbraak of terugval voor Cardano?

697 totale weergaven
Bullish signalen voor ADA koers: doorbraak of terugval? |

Op dit moment nadert de ADA koers een belangrijke zone waar veel verkoopdruk kan ontstaan. Deze zogenaamde ‘supply zone’ ligt tussen $0.3680 en $0.3823. Als ADA deze zone doorbreekt, kan de Cardano koers mogelijk oplopen naar $0.4158. Als de ADA koers echter niet door deze zone breekt, kan er een daling plaatsvinden. In dat geval zou de koers kunnen zakken naar $0.3566, een niveau waar mogelijk weer steun gevonden wordt. Maar is een stijging of een daling waarschijnlijker voor de Cardano koers?

Bullish signalen voor ADA koers

Verschillende indicatoren wijzen erop dat er nog steeds optimisme heerst rond ADA. Zowel de Open Interest (OI) als de Funding Rate laten zien dat er sprake is van positieve ontwikkelingen.

De Open Interest, wat staat voor het aantal openstaande contracten op een asset, is met 6,49% gestegen en komt nu uit op $252,62 miljoen. Dit is een teken dat er meer activiteit en vertrouwen is in de markt, wat vaak gepaard gaat met een stijging in de koers.

Ook de Funding Rate, die de betalingen tussen handelaren in futures meet, staat momenteel op een positieve 0,0132%. Dit betekent dat long-posities in trek zijn, wat een bullish signaal is voor de ADA koers.

Source: CoinGlass

Kans op een koersdaling blijft bestaan

Ondanks deze positieve signalen, is er nog steeds kans op een daling. De Relative Strength Index (RSI) van ADA staat op 67,36, wat dicht in de buurt komt van het overbought niveau van 70. Als de RSI boven de 70 komt, is de kans groot dat handelaren hun posities gaan verkopen, wat kan leiden tot een daling van de Cardano koers.

Als dit gebeurt, kan de huidige ‘supply zone’ een weerstandsniveau worden dat de ADA koers terug naar beneden duwt, richting lagere steunpunten. Een doorbraak door de supply zone kan leiden tot verdere stijgingen, maar een ommekeer is ook mogelijk als de verkoopdruk te groot wordt.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...