Bullish signalen: Is de Bitcoin koers op weg naar $68K?

1203 totale weergaven
bitcoin koers

Een bekende crypto analist, Ali Martinez, deelde onlangs op Twitter dat er een belangrijke ontwikkeling is geweest voor de Bitcoin koers. Sinds begin augustus schommelt de Bitcoin bull-bear markt indicator tussen een negatieve en positieve markt. Maar gaan we een verdere stijging zien voor de Bitcoin koers nu deze indicator weer positief is geworden, of zijn er andere indicatoren die op een daling wijzen?

Bitcoin koers kan stijgen door bull-bear markt indicator

De Bitcoin koers is de laatste tijd flink gestegen. Op 23 augustus brak Bitcoin door de $61.000 grens. Sindsdien is de stemming rond de cryptocurrency positief. De koers steeg snel en handelt nu rond $63.800.

Uit gegevens van Glassnode blijkt dat de NVT-ratio van Bitcoin flink is gedaald. Dit betekent dat Bitcoin op dit moment ondergewaardeerd is, wat vaak een teken is van een aanstaande koersstijging.

BTC NVT Ratio

Daarnaast laat data van CryptoQuant zien dat de netto-inleg van Bitcoin op beurzen lager is dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. Dit wijst op minder verkoopdruk, wat de stijgende koers kan ondersteunen. Ook eerder nieuws wees erop dat de NASDAQ een negatieve divergerende trend vertoonde. Dit zou kunnen betekenen dat er geld uit aandelen en richting Bitcoin kan vloeien.

Negatieve signalen voor BTC

Toch zijn niet alle signalen positief. De aSORP-indicator is bijvoorbeeld rood geworden, wat betekent dat meer beleggers hun winst nemen. In een positieve markt kan dit een teken zijn dat de koers mogelijk een piek bereikt heeft.

Bovendien laat de NUPL-indicator zien dat investeerders momenteel in een “belief” fase zitten, waarin ze nog hoge niet-gerealiseerde winsten hebben. Dit kan riskant zijn, omdat het vaak gevolgd wordt door een verandering in de marktsentiment.

De MACD-indicator toont een positieve crossover, terwijl de Chaikin Money Flow (CMF) ook een stijging laat zien. Beide signalen wijzen op verdere groei.

Als de positieve trend aanhoudt, zou Bitcoin de weerstand van $65.200 kunnen doorbreken en richting $68.000 gaan. Mocht de markt echter omslaan, dan kan de koers weer terugvallen naar $57.000.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...