Bullish voor Bitcoin: Goldman Sachs voorziet zwakkere dollar

607 totale weergaven
Goldman Sachs

Bankgigant Goldman Sachs voorspelt een zwakkere dollar als gevolg van de renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank. In een nieuwe notitie aan investeerders, die werd beschreven door Bloomberg, zeggen de analisten van Goldman Sachs dat zij een stapsgewijze verzwakking van de Amerikaanse dollar voorzien.

Agressieve actie van de Amerikaanse centrale bank

De zakenbank claimt zelfs dat de Amerikaanse centrale bank met de renteverlaging van 0,50% liet zien dat ze bereid zijn om agressief te reageren op een potentiële recessie in de Verenigde Staten.

Dat maakt het voor Goldman Sachs logisch om een lagere dollarkoers te verwachten ten opzichte van de euro, pond en de yen.

Goldman verwacht nu dat de euro en de pond gaan stijgen ten opzichten van de dollar. Zo voorspellen zij een eurokoers van 1,15 dollar en een pondkoers van 1,40 dollar. Wat stijgingen van 2,67% en 4,47% opleveren vanaf de huidige koersen.

“Deze balans zou met de tijd een zwakkere dollar moeten opleveren, maar we verwachten nog steeds dat het een langzaam proces zal worden. We geloven ook niet dat de hoge waardering van de dollar zomaar verdwijnt, maar de kans daarop is wat toegenomen”, aldus Goldman Sachs.

Waarom zijn andere munten dan sterk?

De “steun” voor de Britse pond komt volgens de analisten van Goldman Sachs onder andere door een afwachtende en geduldige Bank of England.

Daar zijn ze wat minder agressief aan de campagne van renteverlagingen begonnen dan in de Verenigde Staten.

Daarbij rekent de markt nu alweer op een nieuwe renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank van 0,50% in november.

De kans op een nieuwe verlaging van 0,50% is volgens de markt 54%, terwijl de kans op een kleinere renteverlaging van 0,25% momenteel op 46% wordt geschat.

Wat dat betreft lijkt de markt dus opnieuw een stevige ingreep van de Federal Reserve te verwachten. Daar lijkt niet echt een basis voor momenteel als we naar de economische data kijken, maar dat kan uiteraard nog veranderen.

Mocht Goldman Sachs gelijk krijgen, dan zou een zwakkere Amerikaanse dollar wel positief zijn voor de bitcoin koers.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....