Burak lanceert Brollups om de DeFi-mogelijkheden van Bitcoin te vergroten

3540 totale weergaven

De bekende Bitcoin-ontwikkelaar Burak, bekend om zijn werk aan het Lightning Network, heeft een nieuwe Layer 2-oplossing geïntroduceerd genaamd ‘Brollups’ om decentralized finance (DeFi) functionaliteiten op de Bitcoin-blockchain te verbeteren.

Wat zijn Brollups?

Brollups zijn ontworpen om transacties te bundelen op de Bitcoin blockchain zonder dat er een hard fork nodig is of niet-Bitcoin tokens uitgegeven moeten worden.

Volgens Burak zullen Brollups meer dan 90% van de DeFi-gebruiksgevallen ondersteunen, zoals NFT-verkoop en tokenorders op decentralized exchanges (DEX).

Technische implementatie

Brollups worden beheerd door operators die liquiditeit verschaffen en de rolluptoestand bevorderen door Bitcoin-transacties met regelmatige tussenpozen aan elkaar te koppelen.

Transacties worden uitgevoerd op de Bitcoin Virtual Machine, waardoor een diepe integratie met de oorspronkelijke functionaliteiten van Bitcoin behouden blijft.

Lof van de gemeenschap

Burak kreeg veel lof voor het ontwikkelen van Brollups zonder de noodzaak van een hard fork of het creëren van een nieuw token. De ontwerpfase van de oplossing is nog gaande, met een mogelijke signet (testnet) uitrol later dit jaar.

Achtergrond over Burak

Burak werd bekend in 2022 nadat hij het Lightning Network had misbruikt met een 998-van-999 Taproot-transactie met meerdere handtekeningen, wat leidde tot een noodupdate voor Lightning Network-nodes.

Ondanks de verstoring werden er geen fondsen gestolen, maar het onderstreepte de kwetsbaarheden in de Taproot-upgrade.

De toekomst van Bitcoin DeFi

Brollups vertegenwoordigen een belangrijke stap voorwaarts in het brengen van DeFi-functionaliteiten, en komen tegemoet aan een groeiende vraag naar decentralized finance toepassingen op de blockchain. Andere Bitcoin-schalingsprojecten, zoals Drivechain en Spiderchain, werken ook aan vergelijkbare doelen.

Aangezien Bitcoin zich blijft ontwikkelen, zijn innovaties zoals Brollups cruciaal voor het uitbreiden van de mogelijkheden en om ervoor te zorgen dat het concurrerend blijft in het steeds groeiende DeFi-landschap.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....