Update – 4 vragen aan Nick Bortot (BUX): “Onze gebruikers vreten crypto”

974 totale weergaven

BUX neemt het veelbesproken sociale trading platform Blockport over voor een onbekend bedrag. Dat maakt het bedrijf achter de populaire beleggingsapp vandaag bekend in een persbericht.

De naam Blockport verdwijnt en krijgt met BUX Crypto een nieuwe merknaam. De oprichters van Blockport gaan het nieuwe bedrijfsonderdeel leiden. De crypto app komt beschikbaar in negen Europese landen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de wandelgangen ging al langer het gerucht dat deze overname op stapel stond.

BUX Crypto

Volgens CEO en oprichter Nick Bortot kan de verkoop van bitcoin en crypto een stuk laagdrempeliger. We vragen hem om een reactie.

1. Welke visie heeft BUX op bitcoin en cryptocurrencies?

Bortot: ‘Sinds de opkomst van cryptocurrency, zien we dat onze gebruikers hier een bovenmatige interesse in hebben. Verder geloven we dat cryptocurrency een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van het financiële systeem.

Door het toevoegen van cryptocurrency naast aandelen, CFD’s en binnenkort ETF’s, groeien we verder uit naar dé one-stop-shop voor alle investeringsbehoeften van Europese millennials’.

2. Jullie boden al cryptovaluta aan via BUX X, waaronder bitcoin (BTC).

‘In bitcoin alleen al werden meer trades geopend dan in de vier andere cryptomunten die we ook aanbieden tezamen. Verder heeft in het afgelopen jaar circa 36% van de actieve BUX X users minstens één positie in bitcoin geopend. We hebben in heel Europa nu 2 miljoen geregistreerde gebruikers’.

3. Wordt BUX X uitgebreid met andere cryptovaluta in 2020?

‘We luisteren altijd naar de feedback van onze BUX X gebruikers en voegen nieuwe producten toe aan de app wanneer het kan. Dit geldt ook voor cryptovaluta’.

4. Jullie zijn als broker verplicht te registreren bij de DNB als zijnde aanbieder van cryptovaluta onder de Wwft?

‘BUX Crypto zal zich inderdaad bij De Nederlandsche Bank (DNB) registreren als een aanbieder van cryptocurrency-diensten.’

Beleggingsapp

BUX is in 2014 opgericht en heeft naar verluidt 2 miljoen gebruikers in heel Europa. Er werken circa 70 mensen bij de onderneming. Investeerders achter het bedrijf zijn Holtzbrinck Ventures, Velocity Capital, Orange Growth Capital and Initial Capital.

Na een mislukte Security Token Offering (STO) moest Blockport in 2019 de deuren sluiten. Er is al maanden gezocht naar een geïnteresseerde partij en deze is nu gevonden.

Eerdere berichtgeving:

Blockport

18 december 2019: Eerder deze week kwam Blockport met het nieuws over de nieuwe partner. Zij vertelden dat het gaat over een partner met miljoenen gebruikers in de cryptomarkt.

Blockport is een ‘social trading’ platform waar handelaren aan de slag konden met de aan – en verkoop van bitcoin en andere cryptomunten.

Daarnaast moest het de verbinding van het handelen maken met ‘sociale interactie’. Denk aan het kopiëren van iemands beleggingsstrategie, iets wat ook bekend is van bijvoorbeeld eToro.

ICO van 15 miljoen

Na een succesvolle Initial Coin Offering (ICO) begin 2018 kende het project een vliegende start. Met $15 miljoen aan cryptovaluta in de tas ging het Nederlandse project aan de bak. Het doel was om een cryptobeurs te bouwen die mee kon dingen om de titel ‘grootste sociale crypto exchange van de wereld’.

In mei 2019 vroeg het bedrijf echter faillissement aan voor Blockport BV. Later werd het platform in zijn geheel offline gehaald. De verkochte token tijdens de ICO is inmiddels alleen nog bij KuCoin te krijgen en is inmiddels een stuk minder waard dan tijdens de crowdfunding.

Lees meer over:
Blockport

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...