Buy the fucking dip: MicroStrategy koopt $10 miljoen aan Bitcoin

MicroStrategy heeft vandaag 229 Bitcoin ingeslagen tegen een gemiddelde dollarprijs van $43.663. De beursgenoteerde firma van CEO Michael Saylor maakt daarmee ten volle gebruik van de gedaalde bitcoin prijs.

Deze dipte namelijk bijna 22% de afgelopen week naar $42.100. Op moment van schrijven schommelt de koers rond de $44.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Amerikaanse IT-bedrijf heeft nu 92.079 bitcoin op de balans, ingekocht voor een gemiddelde prijs van $24.450 (stand: 18 mei 2021).

Lente sale!

Vorige week kocht de cloudprovider ook bij 271 BTC bij, toen tegen een veel hogere inkoopprijs: gemiddeld $55.387.

Als beursgenoteerd bedrijf is MicroStrategy bij wet verplicht om deze aankopen openbaar te delen. Saylor is een veelgevraagde spreker in de bitcoin wereld.

Zijn bedrijf koopt bitcoin als alternatief voor de dollar. Hij spaart liever zijn winst in satoshi’s dan in dollars, omdat de centrale bank van Amerika meer dollars aan de markt blijft toevoegen.

Daardoor liggen de rentes laag en leveren ook staatsobligaties vrijwel niets meer op, wat voorheen altijd een veilige belegging was voor bedrijven.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
MicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.