Bybit staakt diensten in Frankrijk vanwege AMF regelgeving

1580 totale weergaven

Bybit heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten in Frankrijk zal stopzetten vanaf 2 augustus, na recente ontwikkelingen op het gebied van regelgeving door de Franse financiële toezichthouder, Autorité des Marchés Financiers (AMF).

Beperkingen voor Franse gebruikers

Vanaf 2 augustus zal Bybit de rekeningen van Franse gebruikers beperken tot een “close-only” configuratie, waardoor er geen nieuwe posities meer kunnen worden geopend of nieuwe fondsen kunnen worden gestort. Vanaf 13 augustus worden alle overgebleven open posities automatisch geliquideerd en worden kaartdiensten opgeschort. Franse gebruikers kunnen nog wel geld van hun rekening opnemen.

Achtergrond en regelgevende uitdagingen

De AMF heeft Bybit sinds 2022 op haar zwarte lijst staan omdat de beurs zich niet heeft geregistreerd als Digital Asset Services Provider (DASP). In een recente waarschuwing van 16 mei herinnerde de AMF Franse inwoners aan de ongeautoriseerde status van de exchange en waarschuwde hen voor potentiële risico’s.

De activiteiten van Bybit in Frankrijk zijn steeds meer onder de loep genomen, waardoor de beurs zijn diensten tijdelijk heeft moeten staken.

Toekomstperspectieven

Ondanks de huidige stopzetting van de activiteiten, heeft Bybit de intentie uitgesproken om terug te keren op de Franse markt zodra het de benodigde wettelijke licenties onder de Franse wet heeft bemachtigd. Deze stap maakt deel uit van Bybit’s bredere strategie om te navigeren door het complexe regelgevingslandschap dat wereldwijd van invloed is op cryptocurrency exchanges.

Impact op de markt

Bybit’s vertrek uit Frankrijk volgt op haar aanzienlijke groei, waarbij ze onlangs Coinbase overtrof om de op één na grootste exchange te worden op basis van handelsvolume. Deze groei vond plaats te midden van aanhoudende uitdagingen op het gebied van regelgeving voor Binance, ’s werelds grootste exchange voor cryptocurrency’s, die ook te maken heeft gehad met kritiek van de AMF.

In december 2023 werd Binance-oprichter Changpeng Zhao gedwongen om afstand te doen van het eigendom van Binance Frankrijk vanwege juridische problemen in de Verenigde Staten, wat de intense regelgeving in de crypto-industrie verder benadrukt.

Het tijdelijke vertrek van Bybit uit Frankrijk onderstreept de toenemende regeldruk op cryptocurrency exchanges en de voortdurende inspanningen om naleving van financiële regelgeving wereldwijd te waarborgen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....