Crypto beurs ByBit blijft groeien sinds de val van FTX

1443 totale weergaven
handel crypto

Cryptobeurs ByBit is op weg om na Binance de grootste spot exchange te worden qua volume voor de vijfde maand op rij. Het bedrijf is goed voor 10,6% van de volumes op beurzen, haar hoogste marktaandeel ooit. In september 2022 was haar aandeel slechts 3%, zo blijkt uit gegevens van The Block.

ByBit’s aandeel blijft groeien

De nieuwe dominantie van ByBit komt voort uit een gestage stijging, met een groeiend marktaandeel vanaf midden 2023.

De CEO van ByBit, Ben Zhou, schrijft een deel van de groei toe aan het feit dat ze veel FTX-klanten hebben aangetrokken. Gebruikers kunnen bij ByBit ook met een hefboom handelen en het is beschikbaar in vergelijkbare regio’s.

ByBit heeft onlangs andere successen geboekt, zoals de ondersteuning van de ByBit-debetkaart door Apple Pay en het toestaan van Chinese gebruikers die buiten hun thuisland wonen om eerder deze maand accounts te openen.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn voor ByBit na de ineenstorting van FTX. Net als zijn collega’s heeft de beurs te maken gehad met regelgevende uitdagingen en heeft het zich vorig jaar teruggetrokken uit zowel de Canadese als de Britse markten. Zhou wijst echter op uitbreiding buiten Europa en benadrukte Brazilië, Turkije en Afrika als toekomstige groeigebieden.

ByBit heeft de afgelopen maanden consequent enkele van zijn grote Aziatisch-georiënteerde collega’s ingehaald, zoals Gate.io en HTX, maar er is nog steeds een aanzienlijk verschil tussen ByBit en Binance.

Binance

Binance’s marktaandeel heeft enige druk ondervonden doordat de beurs te maken heeft met de nasleep van een aanzienlijke schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie en een verandering van CEO. Het aandeel in het spotvolume is gedaald van 45,43% in maart naar 38,14%.

Direct na de ineenstorting van FTX voorspelden veel mensen dat een reeks beurzen zou kunnen profiteren van de gebruikersbasis van FTX. ByBit heeft de grootste groei in dominantie onder spot exchanges gezien sinds FTX failliet ging in november 2022. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat ByBit binnenkort de meest dominante beurs zal worden qua spotvolume, lijkt het de belangrijkste winnaar van de val van FTX te worden.

Lees meer over:
beursbybitcryptoexchangeFTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...