Canadese provincie wil bitcoin mining verder inperken

278 totale weergaven

Ondanks dat de totale omvang van de bitcoin mining sector het afgelopen jaar aanzienlijk is gegroeid, kijkt de Canadese provincie British Columbia liever de andere kant op. Wetgevers in BC maken plannen om cryptominers verder in te perken vanwege overmatig elektriciteitsverbruik.

De minister van Energie van British Columbia, Josie Osborne, verklaarde op donderdag 11 april dat de provincie niet bereid is om nieuwe grootschalige projecten te verwelkomen. Ze willen particuliere cryptomining bedrijven niet tegemoet komen.

In plaats daarvan ligt de focus op het optuigen van voldoende infrastructuur voor het elektriciteitsnet van de provincie, in samenwerking met BC Hydro. Osborne benadrukte het belang van het reguleren van deze diensten, omdat het vrij weinig werkgelegenheid oplevert, terwijl het wel enorm energie-intensief is.

In BC zijn er veel waterkrachtcentrales; plekken met goedkope en variabele energie waar bitcoin miners zich graag huisvesten. Eind 2022 begon de provincie al met een blokkade door minder nieuwe cryptominers te verwelkomen, waardoor 21 nieuwe projecten die energie nodig zouden hebben, werden opgeschort.

Eerder dit jaar steunde de provinciale rechtbank de provincie en BC Hydro. De rechter verwierp het pleidooi van een bedrijf om extra stroomaansluitingen toe te staan. Eerder in februari zei rechter Michael Tammen:

“Als een dergelijk groot deel van de beschikbare elektriciteitsvoorziening aan één sector wordt besteed, zou er minder energie overblijven voor ander gebruik, wat zou kunnen resulteren in hogere kosten voor alle andere residentiële en industriële klanten in BC”.

De provincie overweegt nu door te gaan met dit beleid door de Utilities Commission Act te wijzigen, waarmee het strikte regels wil opleggen aan bepaalde activiteiten, waaronder bitcoin mining.

BC Hydro heeft onthuld dat het momenteel elektriciteit levert aan zeven mining farms in de provincie die samen 166 megawatt aan stroom verbruiken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanadamining