Canary Capital vraagt Litecoin ETF aan, twee dagen na XRP ETF aanvraag

313 totale weergaven
|

Canary Capital dient een aanvraag in voor een Litecoin ETF en breidt haar cryptostrategie slechts enkele dagen na de aanvraag voor een XRP ETF uit, aangezien de prijs van Litecoin een stijging van 7% kent.

Litecoin ETF aanvraag door Canary Capital

Canary Capital heeft een nieuwe stap gezet in het uitbreiden van haar crypto aanbod door een Litecoin ETF aan te vragen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), slechts enkele dagen na het indienen van een aanvraag voor een XRP ETF.

Dit toont de gevarieerde strategie van het in Nashville gevestigde bedrijf in de zich steeds verder ontwikkelende wereld van investeringen in cryptocurrency. De prijs van Litecoin steeg na het nieuws, hoewel gegevens over de blockchain slechts kleine veranderingen in de algehele marktactiviteit laten zien.

Reactie van Litecoin op de aanvraag

De indiening van Canary Capital, die werd gedaan in samenwerking met CSC Delaware Trust Company, weerspiegelt de recente XRP ETF inzending en weerspiegelt een consistente aanpak van het bedrijf. Litecoin verwelkomde de indiening op haar officiële site, waar de oprichter van Canary Capital, Steven McClurg, voormalig medeoprichter en Chief Investment Officer bij Valkyrie Funds, werd belicht.

Valkyrie was een van de eerste bedrijven die een Bitcoin Futures ETF aanvroeg, wat de ervaring van McClurg op de crypto ETF markt onderstreepte.

In haar verklaring benadrukte Litecoin het doel van Canary Capital om institutionele investeerders en consumenten een bredere toegang tot de cryptomarkt te bieden door middel van actief beheerde strategieën. Indien goedgekeurd, zou deze ETF directe blootstelling aan Litecoin bieden, een belangrijke stap voor zowel het bedrijf als de bredere cryptosector.

Drukte op de crypto ETF markt

Oktober was al een drukke maand voor de crypto ETF markt, waarbij Bitcoin ETF’s een grote vraag kenden en verschillende nieuwe toepassingen snel achter elkaar volgden.

Hoewel Solana wordt gezien als een sterke kandidaat voor de volgende ETF goedkeuring, blijven de voorstellen voor Litecoin en XRP sterk, waarbij marktdeelnemers graag de resultaten willen zien.

Rustige marktactiviteit voor Litecoin

Ondanks de prijsstijging blijft de algehele marktactiviteit rond Litecoin relatief rustig. On-chain gegevens laten slechts kleine bewegingen zien, wat erop wijst dat whales nog geen grote stappen zetten. Marktanalisten zijn echter van mening dat als de ETF wordt goedgekeurd, dit een substantiële impact kan hebben op de marktdynamiek van Litecoin.

Bloomberg analist James Seyffart wees erop dat Litecoin al verschillende ETP’s beschikbaar heeft op internationale markten, waaronder in Zwitserland en Duitsland, en een Grayscale ETP in de VS. Een speciale Litecoin ETF zou echter nog steeds een opmerkelijke prestatie zijn en zou helpen de interesse van zowel particulieren als instellingen in de cryptocurrency te vergroten.

Groeiende belangstelling voor crypto ETF’s

De nieuwste stap van Canary Capital benadrukt de groeiende belangstelling voor crypto ETF’s en de inspanningen van verschillende bedrijven om aan de toenemende vraag van investeerders te voldoen. Nu de markt voortdurend evolueert, zou de goedkeuring van nieuwe ETF’s een cruciale rol kunnen spelen bij het vormgeven van de toekomst van investeringen in cryptocurrency.

Lees meer over:
LitecoinLitecoin ETF

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...