Cardano (ADA) roadmap: Decentralisatie en optimalisatie

1073 totale weergaven

IOHK, het bedrijf achter de Cardano (ADA) blockchain, heeft de toekomstplannen van hun project bekendgemaakt. De nieuwe roadmap beschrijft de visie voor Cardano van 2019 tot 2021. Oprichter Charles Hoskinson heeft de stappen uitgelegd in “The Cardano Effect” Podcast op 9 juni.

Volgens Charles Hoskinson is de roadmap een ‘weerspiegeling van de filosofie van hoe iets wordt gebouwd’. De oude plannen waren gebaseerd op verschillende beramingen. Maar in de praktijk bleek dat veel dingen niet zo eenvoudig waren als ze vooraf leken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijd voor een nieuw plan dus.

Overzicht Roadmap Cardano

De toekomstplannen van Cardano zijn opgedeeld in meerdere fases.

Hoskinson vertelde dat Byron de eerste stap was om applicaties en API’s te bouwen om ervoor te zorgen dat ze op beurzen, apps van derden ect konden komen. Dit werd gevolgd door Shelley, dat zich concentreerde op het aspect “decentralisatie” van Cardano en definieerde wat decentralisatie voor hen betekent.

De toekomstplannen van Cardano (ADA)

Cardano (ADA) roadmap: Decentralisatie en optimalisatie

Byron era – eerste kwartaal 2019

Het hart van het Cardano-netwerk, Ouroboros, is het eerste proof-of-stake-protocol dat is opgezet op basis van academisch onderzoek, met een wiskundig bewezen niveau van beveiliging. Aldus Cardano zelf.

Het Byron-tijdperk zag ook de lancering van de Daedalus-wallet, IOHK’s officiële desktopwallet voor cryptomunt ADA. Ook werd Yoroi, een light wallet ontworpen voor snelle transacties en dagelijks gebruik.

De Byron era ging niet alleen om de eerste cruciale technologische ontwikkelingen. Het opbouwen van een community was ook een speerpunt. Cardano is uitgegroeid van een kleine groep enthousiastelingen tot een wereldwijde community.

Shelley era – vierde kwartaal 2019

De Shelley era omvat de kritieke stappen in Cardano’s project om de decentralisatie te optimaliseren.

Naarmate het Shelley-tijdperk vordert zullen steeds meer nodes verschuiven naar het Cardano community. Zodra het merendeel van de nodes door netwerkdeelnemers wordt beheerd, zal Cardano meer gedecentraliseerd zijn en daardoor beter beveiligd en robuust worden.

Er zijn dan immers minder machtige partijen op het netwerk.

Shelley ziet ook de introductie van een delegatie- en stimuleringsregeling, een beloningssysteem om ringpools en community-adoptie te stimuleren. In de praktijk betekent dit dat gebruikers van het netwerk hun ADA vastzetten om zo deel te nemen aan datzelfde netwerk.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”yes” title=”Lees ook eens” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”1″ style=”grid” align=”none” withids=”22256″ displayby=”recent_posts” orderby=”rand”]

Goguen era – eerste kwartaal 2020

De Goguen-periode van Cardano is ook al begonnen en loopt parallel met Shelley. Het belangrijkste doel van Goguen is de integratie van smart contracts in het netwerk.

Tijdens de Goguen era is het ook de bedoeling om een virtuele machine van de volgende generatie te bouwen, plus een universal language framework gericht op toekomstige blockchain-technologieën.

Basho en Voltaire era derde kwartaal 2020

Na het minimaliseren van het risico op kwetsbaarheden, zal Cardano zich concentreren op het verbeteren van de prestaties, schaalbaarheid en een extra dosis beveiliging via de Basho-upgrade.

Voltaire is het laatste onderdeel van Cardano’s routemap. Met Voltaire wil Cardano een governancemodel introduceren in combinatie met een treasury-systeem. De exacte plannen voor deze twee era’s zijn nog niet bekend gemaakt.

Plannen voor ADA

Zowel de blockchain zelf in de vorm van Cardano als de cryptomunt ADA staat dus nog een hoop te wachten als we de aangekondigde plannen mogen geloven.

Lees meer over:
ADACardano
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd