Cardano community probeert ADA prijs problemen op te lossen: “We hebben meer kopers nodig”

1479 totale weergaven
chang hard fork cardano

De Cardano community vroeg zich tijdens een verhitte discussie af wat ze moesten doen met 200 miljoen tokens die door één van de bedrijven uit het ecosysteem van ADA bij de Treasury waren aangevraagd. 

Discussie bij de ADA gemeenschap

De Cardano gemeenschap is onlangs uitgebroken in een verhitte discussie tussen liefhebbers van het token. Het onderwerp van deze discussie was 200 miljoen tokens, die aangevraagd zijn door een bedrijf dat actief is in het Cardano ecosysteem bij de Treasury. 

Het netwerk lekte documenten van een durfkapitaalfonds genaamd 3UTxO, die volgens het netwerk 200 miljoen tokens opvroeg om verder te distribueren onder de geselecteerde start-ups en innovatieve projecten gericht op Cardano. Dit voorstel werd niet goed opgepakt door de ADA gemeenschap, die protesteerden tegen dergelijke eisen. 

De Cardano gemeenschap was vooral boos over het geven van bijna $120 miljoen aan ADA tokens aan 3UTxO tegen de huidige wisselkoers. Echter, enkele grote figuren uit de gemeenschap brachten een andere kwestie naar voren: waarom is een dergelijk verzoek ontstaan?

Het probleem van Cardano

Rick McCracken, Cardano enthousiasteling, vroeg zich daarom in een X (Twitter) post af wat ze met de dalende koers willen doen:

https://x.com/RichardMcCrackn/status/1827842165214740488

“Oké Cardano gemeenschap, vanaf 1 september is dit protocol in onze handen. Hoe lossen we dit op?”

In de post heeft hij een dominantiegrafiek van ADA toegevoegd. De dominantie van Cardano is langzaam maar zeker verder aan het dalen tot een steeds lager niveau. 

De Cardano Chang Hard Fork

Op 1 september brengt Cardano de Chang Hard Fork naar buiten. Als onderdeel van deze gebeurtenis wacht de blockchain op de overgang naar een nieuw tijdperk van gedecentraliseerd bestuur. Daarnaast staat de kas van ADA na de transitie ook onder het beheer van de community, waarvan de omvang nu wordt geschat op 1,5 miljard ADA, wat overeen komt met $900 miljoen op het moment van schrijven. 

Oplossingen voor het probleem

Aan de grafiek van McCracken is te zien dat er nog veel te repareren valt in de dominantie van ADA. Recent is de dominantie gedaald naar 0,63%. Dit symboliseert het aandeel van Cardano in de totale cryptomarktkapitalisatie. Hierbij wordt rekening gehouden met het feit van Cardano vecht voor een plek in de top 10. Om de dominantie te vergelijken: Solana heeft een dominantie van 3,4% en Ethereum staat op 15,02%. 

Zelf is McCracken van mening dat het opgelost kan worden door nieuwe kopers aan te trekken of juist huidige kopers meer te laten kopen. Dit kan de marktdominantie van Cardano verder omhoog helpen. 

Lees meer over:
Cardano marktdominantie

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...