Cardano koers breekt uit na 12% stijging, oprichter waarschuwt voor Trump

477 totale weergaven
cardano-tokens

De Cardano koers heeft een aanzienlijke stijging gezien van 12%, waarbij analisten $1 als het volgende doel zien, terwijl de oprichter van Cardano de politiek waarschuwt voor de crypto-onderneming van Trump. 

Cardano koers voorspelling

Cardano consolideert op het moment van schrijven tussen de niveaus van $0,33 en $0,37. Het weerstandsniveau ligt op $0,38, terwijl het weerstandsniveau op $0,31 ligt. Hierbij is het dus de vraag of de koers voldoende momentum heeft om door het weerstandsniveau te breken.

De afgelopen week heeft ADA een stijging van net geen 12% gezien, maar de koers is vooralsnog met 6,35% gedaald op maandbasis. Wat zeggen de signalen hierover?

RSI van ADA

De RSI (Relative Strength Index) van ADA staat op het moment op 72,57. Dit toont aan dat ADA ‘overbought’ is, oftewel te veel gekocht wordt. Doorgaans wordt dit gezien als een hoge kans op een mogelijke recessie. De RSI is echter nog niet ver boven de 70, wat de kans op een recessie op de korte termijn nog niet heel waarschijnlijk maakt.

Als ADA door het weerstandsniveau van $0,38 weet te breken, kan dit een stijging naar $0,42 suggereren op korte termijn, wat een mogelijke stijging van 12% suggereert. Echter, als het ADA niet lukt om dit weerstandsniveau te doorbreken, kan dit de prijs naar beneden duwen naar $0,31 of lager.

Technische indicatoren

De MA (Moving Average) laat een daling zien in de verkoopdruk en ligt dichter bij een ‘bullish crossover’ wat een positief teken is voor toekomstige koerswinsten. Echter, de Ichimoku Cloud laat nog wel bearish signalen zien, wat een mogelijke consolidatie aankondigd voor een sterke opwaartse beweging.

Ook vecht ADA tegen de 50-daagse SMA (Simple Moving Average) en EMA (Exponential Moving Average), en het lage handelsvolume, wat een mogelijke recessie op de korte termijn suggereert.

ADA handelt in een nauw bereik tussen de $0,31 en $0,40, wat een zogenaamd ‘coiled spring’ effect creëert. Dit zorgt ervoor dat de prijs een aanzienlijke hoeveelheid momentum kan opbouwen voor een sterke opwaartse of neerwaartse beweging. Als de koopdruk blijft stijgen, kan ADA een mogelijke rally zien, waarbij de koers in 2025 een nieuwe ATH (All Time High) kan zien.

Wat heeft de toekomst in petto voor ADA?

Cardano staat op het moment op een cruciaal punt, waarbij de volgende stap kan bepalen of de ADA koers door de weerstand weet te breken of er een recessie aankomt. Doorgaans wordt het laatste kwartaal van het jaar als bullish gezien voor de cryptomarkt, waardoor een stijging voor ADA zeker mogelijk is.

Sommige analisten hebben al een voorspelling gedaan dat ADA de $1 kan bereiken. Als ADA haar weerstandsniveaus weet te doorbreken, is het mogelijk dat de prijs dit niveau in 2025 kan bereiken. Echter, het kan nog twee kanten opgaan.

Cardano oprichter waarschuwt voor Trump’s crypto onderneming

De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft in recente interviews ook zijn zorgen geuit over het cryptobeleid van zowel Donald Trump als Kamala Harris. In een interview met The Financial Times liet Hoskinson zijn bezorgdheid doorschijnen dat Trump en Harris beide geen duidelijk pad voorwaarts hebben laten zien voor de cryptosector in de Verenigde Staten.

Zo liet Hoskinson weten:

“Ik zie dat niveau van kwaliteit en verfijning niet in het discours.”

Daarbij bekritiseerde hij Harris, waarbij hij suggereerde dat haar aanpak waarschijnlijk het beleid van Biden voort zal zetten, dat hij omschreef als schadelijk voor de crypto-industrie. In de tussentijd uitte hij ook zijn twijfels over of Trump een team zou kunnen samenstellen dat in staat is de crypto-industrie vooruit te helpen. Hierbij verwees hij naar de geschiedenis van het hoge personeelsverloop van de voormalige president.

Interview met CNBC

In de tussentijd, tijdens een interview met CNBC, was Hoskinson juist optimistisch over het standpunt van Trump ten aanzien van crypto:

Daarbij zei hij dat de betrokkenheid van Trump en zijn familie bij DeFi projecten en zijn gesprekken op cryptoconferenties hem hebben gepositioneerd als de ‘meer pro-crypto’ kandidaat. Zo liet Hoskinson weten:

“Trump is zeker de favoriet vanuit een crypto-perspectief.”

Hoskinson merkte ook op dat, hoewel de aanpak van Trump opportunistisch lijkt, dergelijk gedrag gebruikelijk is in de Amerikaanse politiek, en dat ‘elke politicus een zekere mate van opportunisme nodig heeft’. Hier voegde hij aan toe dat een bredere coalitie nodig is om blijvende veranderingen voor de crypto-sector tot stand te brengen.

Het DeFi platform van Trump

Hoskinson waarschuwde ook dat het nieuwe DeFi platform van Trump, World Liberty Financial, een partijdige kwestie zou kunnen worden. Hij zei dat de daden van Trump in het verleden vaak tot heftige reacties van zijn politieke tegenstanders hebben geleid, en dat dit bij deze onderneming wellicht niet anders zal zijn. Zo liet hij weten:

“Trump lanceert een DeFi applicatie, en dat is voor mij als branche beangstigend, omdat alles wat Trump doet links met zo’n passie haat.”

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...