Cardano koers klaar voor grote doorbraak? Dit zegt de data

268 totale weergaven
Cardano koers klaar voor grote doorbraak? Dit zegt de data

De Cardano koers laat positieve signalen zien voor een mogelijke koersstijging. Ondanks enkele neutrale “whales” en kleine zorgen over netwerkactiviteit, wijst het merendeel van de indicatoren op optimisme in de markt. Tot welke punten kan de ADA koers mogelijk stijgen?

Groeiend vertrouwen bij investeerders over Cardano

Zowel particuliere als institutionele beleggers tonen steeds meer vertrouwen in ADA. De sentimentsscore van 2.73 en de smart money score van 0.74 laten zien dat investeerders meer vertrouwen krijgen in een stijging van de ADA koers. Dit kan in de nabije toekomst leiden tot een sterke rally in de markt.

Op technisch gebied ziet het er goed uit voor ADA. De Relative Strength Index (RSI) staat op 50.57, wat aangeeft dat de marktmomentum neutraal is, maar met een lichte voorkeur voor een stijging. Dit betekent dat er nog ruimte is voor groei voordat de koers overgekocht wordt, wat normaal gesproken kan leiden tot een ommekeer.

Daarnaast zijn de Bollinger Bands aan het versmallen. Dit wijst vaak op een aankomende koersbeweging. ADA schommelt momenteel rond de $0.3522, en als de koers boven de bovenste band van $0.3666 komt, kan dit leiden tot meer momentum en verdere stijging.

ada koers cardano

Lichte daling in netwerkactiviteit van Cardano

Ondanks het optimisme is er een lichte afname in ADA’s netwerkactiviteit, met een daling van 0.09% in netwerkgroei volgens IntoTheBlock.

De whales – grote investeerders die vaak de koers beïnvloeden – blijven neutraal. Er is een kleine daling van 1.64% in grote transacties. Dit betekent dat whales niet massaal aan het kopen of verkopen zijn, maar eerder afwachten tot er duidelijkere marktsignalen komen.

Wat betreft liquiditeit is er een lichte voorkeur voor long posities, met $11.5K aan long liquidaties tegenover $9.69K aan shorts. Hoewel het verschil klein is, kan een verdere stijging van de koers zorgen voor meer short liquidaties, wat extra koopdruk kan creëren en de koers verder omhoog kan duwen.

Met een combinatie van positief sentiment, gunstige technische signalen en gezonde liquiditeitstrends lijkt ADA klaar voor een mogelijke koersstijging.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...