Cardano koers stijgt 15% in één week: is dit het begin van een lange rally?

260 totale weergaven
Cardano koers stijgt 15% in één week: is dit het begin van een lange rally?

In de afgelopen week is de Cardano koers al meer dan 15% gestegen. Toch zijn er verschillende signalen die erop wijzen dat de stijging van ADA langer kan duren. Op de wekelijkse grafiek is namelijk een “bullish engulfing” patroon te zien. Dit patroon verschijnt na een “inverted dragonfly doji”, en wordt vaak gezien als een belangrijk omkeersignaal. Dit kan betekenen dat de lange correctie ten einde komt en dat er een grotere opwaartse beweging aan komt. De kans bestaat dus dat de koers van ADA de komende tijd verder stijgt.

On-chain gegevens zijn bullish voor Cardano koers

Een van deze positieve factoren is het aantal actieve adressen op het Cardano netwerk. Volgens gegevens van Santiment zijn er op dit moment meer dan 130.000 actieve adressen, na eerder een piek van 150.000 en een daling naar 120.000 te hebben gezien.

Dit herstel in actieve adressen geeft aan dat er weer meer interesse is in ADA. Een stijging van actieve adressen betekent vaak dat er meer vraag is naar de munt en dat er meer handel plaatsvindt. Dit kan leiden tot verdere prijsstijgingen van Cardano.

Open interest toont vertrouwen in ADA

Een ander belangrijk signaal voor de mogelijke voortzetting van de rally is de stijging in “Open Interest” op de futures markt. Gegevens van Coinglass laten zien dat de Open Interest van ADA met 6,77% is gestegen naar een waarde van $255,04 miljoen. Ook het volume van Open Interest is met 57,87% gestegen, wat nu een waarde van $442,38 miljoen heeft.

ada futures open interest usd

Open Interest meet het aantal openstaande futures contracten. Wanneer Open Interest samen met de koers stijgt, laat dit zien dat traders vertrouwen hebben in verdere prijsstijgingen. Dit betekent dat er meer geld in de markt komt, wat de huidige rally kan versterken en verlengen.

De combinatie van positieve technische signalen, meer actieve adressen, en stijgende Open Interest wijst erop dat de ADA koers verder kan stijgen.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...