Cardano koers op het punt van uitbraak: gaat ADA door $0.40?

343 totale weergaven
Cardano koers op het punt van uitbraak: gaat ADA door $0.40? |

De Cardano koers beweegt momenteel binnen een dalend driehoekspatroon. Dit patroon wijst vaak op een aanstaande koersuitbraak. Toch is meer interesse van zowel retailhandelaren als whales”nodig om de weerstand te doorbreken en een koersstijging boven $0.40 mogelijk te maken. Dus hoe realistisch is een bullish uitbraak van deze descending triangle voor de ADA koers?

Cardano koers in descending triangle

Het dalende driehoekspatroon op de daggrafiek laat zien dat verkopers steeds de koers naar beneden hebben gedrukt als ADA probeerde te stijgen. Dit patroon wordt nu smaller, wat betekent dat de koers zich aan het consolideren is voordat er een uitbraak komt, omhoog of omlaag.

Source: TradingView

Een belangrijke uitdaging voor de stijging van Cardano ligt bij het 0.618 Fibonacci-niveau rond $0.36. Telkens wanneer de koers dit niveau nadert, neemt de koopdruk af, waardoor de koers stagneert of daalt. Er zijn minder kopers die interesse tonen op dit prijsniveau.

Als Cardano de weerstand bij $0.36 doorbreekt en ook het bovenste niveau van het driehoekspatroon overwint, kunnen “bulls” de koers ondersteunen richting $0.40. Lukt dit niet en daalt de koers onder $0.33, dan is de kans groot dat de neerwaartse trend doorzet.

Bullish indicatoren voor ADA koers

Ondanks de obstakels geven technische indicatoren aan dat een stijging mogelijk is. De Chaikin Money Flow (CMF) is voor het eerst in twee weken positief, wat wijst op toenemende koopdruk. Dit is een goed teken voor een potentiële stijging.

Om een stijging mogelijk te maken, is er meer interesse nodig van zowel retailhandelaren als whales. Whales, die ongeveer 8% van de ADA-aanvoer bezitten, zijn belangrijk voor het veroorzaken van koersbewegingen. Meer grote transacties kunnen voor de nodige volatiliteit zorgen om een koersrally te ondersteunen.

Op dit moment is de activiteit van whales echter afgenomen. Grote ADA-transacties van meer dan $100.000 zijn met 15% gedaald, van 19.92 miljard naar 16.94 miljard. Deze daling valt samen met een bearish stemming onder slimme investeerders, volgens Market Prophit.

Als whales weer meer transacties doen en de retailondersteuning aanhoudt, kan ADA genoeg momentum krijgen om boven de $0.40 uit te breken.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...