Cardano koers zakt verder: daalt ADA binnenkort richting $0,31?

330 totale weergaven
Cardano koers zakt verder: steunpunt van $0,34 in gevaar |

De Cardano koers blijft onder druk staan en zit al een tijdje in een dalende trend. De cryptomunt zakte onlangs onder belangrijke technische niveaus zoals de 20-daagse en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA’s), wat een verdere daling kan betekenen als er geen herstel komt. Is er een herstel op komst of blijven de bears de controle houden?

ADA koers heeft Belangrijke steun bij $0,34

De huidige koersdaling brengt de ADA koers dicht bij het steunniveau van $0,34. Dit is een belangrijk punt voor de munt. Als de koers onder dit niveau blijft, kan dit een verdere daling bevestigen. De eerstvolgende target voor de bears ligt rond $0,31, waar kopers mogelijk weer interesse tonen vanwege het psychologische belang van de $0,30-grens.

Source TradingView ADAUSDT

Daarnaast geeft de technische indicator, waarbij de 20-daagse EMA onder de 50-daagse EMA is gekomen, aan dat de neerwaartse druk sterker wordt. Dit kan leiden tot een hertest van het steunniveau rond $0,31 voordat er een kans op herstel is.

Kans op een herstel voor Cardano

Ondanks de negatieve signalen zijn er ook aanwijzingen dat de verkoopdruk wat afneemt. De Relative Strength Index (RSI) laat vlakke bodems zien, terwijl de ADA koers lagere dieptepunten bereikt. Dit verschil kan erop wijzen dat de neerwaartse kracht afneemt en er mogelijk een ommekeer aankomt.

Als de koers rond $0,30 blijft en de RSI boven de 50 komt, kunnen handelaren dit zien als een kans om te kopen. Dit kan een kortdurend herstel betekenen, maar de markt blijft onvoorspelbaar.

Gemengde signalen in derivatenmarkt

Kijken we naar de derivatenmarkt, dan zien we gemengde signalen over de toekomst van de ADA koers. De long/short-verhouding lag de afgelopen 24 uur rond 0,941, wat aangeeft dat de markt redelijk in balans is tussen bulls en bears. Op beurzen zoals Binance en OKX neigt de verhouding echter sterk naar long-posities, met waarden van respectievelijk 3,5893 en 3,05.

ADA derivatives data analysis coinglass

Hoewel dit optimisme lijkt te tonen, is de handelsactiviteit met 34% afgenomen. Dit kan erop wijzen dat handelaren aarzelen om meer kapitaal in te zetten. Liquidatiedata toont dat vooral long posities de markt domineren, met weinig short liquidaties. Dit suggereert dat winstnemingen mogelijk de daling van de ADA koers aansturen, in plaats van actieve short selling.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...