Cardano netwerkactiviteit piekt: gaat de ADA koers stijgen?

563 totale weergaven
Cardano netwerkactiviteit piekt- gaat de ADA koers stijgen?

Cardano heeft onlangs een belangrijke netwerkupgrade uitgevoerd. In eerste instantie leek de upgrade weinig effect te hebben op de ADA koers en activiteit. Toch laten recente gegevens een duidelijke verandering zien: het aantal actieve adressen op het netwerk is flink gestegen. Kan dit de ADA koers doen laten stijgen?

Meer actieve adressen op Cardano na upgrade

De laatste dagen is het aantal actieve adressen op Cardano sterk toegenomen. Op 5 september bereikte dit aantal meer dan 52.000, het hoogste niveau in vijf maanden, volgens gegevens van Santiment.

Daarna daalde het aantal actieve adressen naar ongeveer 39.400 op 6 september en verder naar 31.600 op 7 september. Ondanks deze daling blijft het een flinke toename ten opzichte van de afgelopen maanden. Dit wijst op een groeiende interesse en deelname in het Cardano netwerk, mogelijk als reactie op de recente upgrade.

santiment cardano adressen

Keert de ADA koers door upgrade?

Als we naar de grafiek van Cardano kijken, zien we dat ADA al een tijdje in een neerwaartse trend zit. Maar de laatste handelsdagen laten tekenen van herstel zien. Inmiddels is de koers gestegen naar ongeveer $0,34 volgens CoinMarketCap. Als ADA deze stijging kan vasthouden, zou dit voor het eerst in twee weken zijn dat de munt meerdere dagen achter elkaar met meer dan 2% stijgt.

Deze recente koersbeweging kan erop wijzen dat ADA mogelijk aan een ommekeer toe is. De Relative Strength Index (RSI), die de prijsmomentum meet, blijft onder het neutrale niveau maar komt wel dichter in de buurt, momenteel rond de 46.

Als de RSI blijft stijgen, kan dit wijzen op een verdere opwaartse beweging, wat kan betekenen dat Cardano zijn neerwaartse trend doorbreekt als de positieve koersactie aanhoudt.

Stabiel handelsvolume rond $300 miljoen

Het handelsvolume van Cardano blijft stabiel rond de $300 miljoen, met pieken tot ongeveer $340 miljoen. Dit is een redelijk activiteitsniveau, maar een verdere stijging in volume is nodig om de koers uit de neerwaartse trend te laten breken en een blijvende opwaartse beweging te ondersteunen.

Een combinatie van stijgende koers en volume is cruciaal om een positieve trend te bevestigen. Op dit moment ligt het handelsvolume van Cardano rond de $160 miljoen.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...