Cardano onder zware druk, kan deze munt ooit nog herstellen?

5136 totale weergaven
Martin Lawrence promoot Cardano, wat betekent dit?

Het derde kwartaal van 2024 is begonnen, maar het traditionele altseason nog niet. Is dit dan de cyclus dat bitcoin maximalisten hun gelijk halen en projecten als Cardano, Ethereum en Solana naar de achtergrond verdwijnen?

Cardano presteert dramatisch

De meeste altcoins doen het op dit moment niet goed, maar Cardano presteert helemaal dramatisch. Op dit moment gaat Cardano (ADA) over de toonbank voor 0,41 dollar per token, terwijl in maart 2024 nog een piek van 0,77 dollar bereikt werd.

Dat markeert een daling van meer dan 60%. Over de afgelopen weken is er zeker geen verbetering gekomen en dat heeft uiteraard ook te maken met de prestaties van bitcoin.

Sinds de all-time high van bitcoin van 14 maart, zit ook de grootste munt van de markt in een neerwaartse spiraal. Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum weer op te pakken.

Vaak zie je dat altcoins op dit momenten ook moeite hebben om zich te onderscheiden. Wat denk jij? Gaat Cardano ooit nog zijn grote beloftes waarmaken of sterft het project een stille dood?

Focus op de Federal Reserve

Voor het antwoord op die vragen ligt de focus vooralsnog op de Amerikaanse Federal Reserve.

De Amerikaanse centrale bank verhoogde vanaf maart 2022 stevig de rentes om de inflatie onder controle te krijgen. Tot op zekere hoogte is dat gelukt, waardoor er eind 2023 optimisme ontstond over het aantal renteverlagingen dat zij in 2024 zouden doorvoeren.

Vrij plotseling begon de inflatie in Q1 2024 echter weer te stijgen, waardoor de verwachtingen over het aantal renteverlagingen van de Federal Reserve stevig begonnen te dalen.

Wat dat betreft kan komende week weleens cruciaal worden voor bitcoin en de rest van de markt. Volgende week staat er namelijk weer een nieuwe consumentenprijsindex (CPI) op het programma in de Verenigde Staten.

Als die opnieuw lager uitvalt dan verwacht of laat zien dat de inflatie onderweg is naar de gewenste 2,0% kan de Fed mogelijk in september al beginnen met het verlagen van de rente.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd