Gerucht: Cardano (ADA) binnen drie maanden naar gedecentraliseerder netwerk

Gelekte afbeeldingen vanuit de Cardano Github tonen aan dat er een verandering voor de deur staat. Binnen drie maanden moet het netwerk door gedecentraliseerde nodes van mensen uit de community worden gedraaid. Op dit moment zijn dat enkel gecentraliseerde nodes. Bij deze verandering is het ook mogelijk om de ADA te staken.

Cardano: derde generatie blockchain

Cardano is een blockchainplatform waarin de focus ligt op een academische en wetenschappelijke benadering. De eerste fase van de ontwikkeling was het Byron Era, waarmee in september 2017 het netwerk werd gelaunched. Hierbij lag de focus op de basisbehoeften van het netwerk, zoals een wallet en de eerste stapjes van het eigen ontwikkelde proof-of-stake consensus mechanisme: het Ouroboros.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In deze eerste fase is er ook gekozen om het netwerk door een groep ’trusted nodes’ te laten onderhouden. Deze nodes zijn opgezet door IOHK, het bedrijf achter Cardano. Deze startup is opgericht Charles Hoskinson en Jeremy Wood en zij zijn ook de grondleggers achter de principes van Cardano.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Roadmap Cardano”]“Zodra het meerendeel van de nodes door de allerlei verschillende deelnemers wordt onderhouden, wordt Cardano meer gedecentraliseerd en dat zal zorgen voor een extra veilige en robuuste omgeving.[/penci_blockquote]

Op deze eerste fase, de ‘Byron era’, gaat er het zogenoemde ‘Shelley era’ volgen. Hierin gaat het netwerk een verandering door naar een gedecentraliseerde community-run netwerk. Tegelijkertijd wordt het ook een ‘Reward era’, wat er voor zorgt dat gebruikers hun ADA kunnen staken om hiermee een vergoeding te krijgen.

Countdown voor nieuwe fase

Tot zo ver niets nieuws: dit was allemaal al lang uitgedacht en gedeeld in de roadmap. Maar afbeeldingen van de open-source wallet Daedalus laten iets interessants te zien. In de wallet is een decentralized countdown te zien die aftelt: over twee maanden en zeven dagen lijkt de Shelly era te gaan beginnen. Daarmee loopt Cardano ver voor op de planning.

Gerucht: Cardano (ADA) binnen drie maanden naar gedecentraliseerder netwerk

Naar verwachting werd de ‘Shelley era’ eind 2020 afgesloten. Als de timer klopt en je begint vandaag met aftellen, dan is dat dus een enorme meevaller. Echter: dit nieuws is (nog) niet bevestigd en bovenstaande afbeelding is afkomstig van de GitHub pagina. Maar mocht er de komende dagen een bevestiging komen op dit nieuws, dan is het zeer aannemelijk om dit terug te zien in de prijs van ADA.

Het blijft gissen en het is lastig om een hele theorie op dit screenshot te bouwen. Laten we wachten op betrouwbare antwoorden van IOHK, Emurgo of de Cardano Foundation.

Bron: Cryptoslate

Lees meer over:
ADACardanonodes