Anticiperen Cardano whales op een ADA koersstijging richting $1?

1168 totale weergaven
ada koers

De Cardano koers staat op het punt om mogelijk uit een belangrijk patroon te breken. Dit komt doordat whales de munt aan het opkopen zijn. Echter, een recente stijging van de transactiekosten zou deze verwachte stijging kunnen vertragen. Terwijl veel altcoins nog herstellen van de stijging van vorige week, blijft de vraag: Zal de ADA koers stijgen naar $1, of bereiden verkopers zich voor op een grote correctie?

Herstel van de Cardano koers door whale activiteit

Op maandag daalde de Cardano koers met 2,78% en kwam uit op $0,37 volgens CoinMarketCap. Deze daling volgde op een koersdaling van Bitcoin naar $63.500, wat ook andere altcoins heeft beïnvloed.

De grafiek toont een dalend patroon, veroorzaakt door twee neerwaartse trendlijnen die de koers naar beneden hebben geduwd. Deze grafiek suggereert dat er een ommekeer kan komen als de koers boven de bovenste trendlijn uitkomt. De recente marktstijging zorgde ervoor dat Cardano boven de 20-daagse Exponentiële Voortschrijdend Gemiddelde (EMA) steeg, wat kan wijzen op een verandering in de marktstemming.

Als de koopdruk aanhoudt, kan de Cardano koers met 10% stijgen voordat de weerstand van het kanaalpatroon wordt getest. Een succesvolle doorbraak zou het einde van de correctie betekenen en mogelijk leiden tot een stijging van 37%, waardoor de koers rond de $0,50 zou kunnen uitkomen.

cardano koers ada tradingview

Ondanks de langdurige correctie hebben grote houders sinds medio juli flink ingekocht. Volgens gegevens van Santiment is het aantal ADA-munten in deze whale portefeuilles gestabiliseerd rond de 5,72 miljard. Dit wijst erop dat whales mogelijk rekenen op een toekomstige koersstijging of de huidige lage koers gebruiken om hun posities te versterken.

Hoge transactiekosten kunnen koersstijging vertragen

Volgens gegevens van Messari is de gemiddelde transactiekost op het Cardano-netwerk gestegen naar $0,20. Deze hogere kosten zijn meestal een gevolg van toenemende vraag, omdat meer gebruikers strijden om netwerkruimte.

Cardano staat echter bekend om zijn schaalbaarheid en lage kosten, dus het is belangrijk om een balans te vinden tussen netwerkgroei en betaalbare transactiekosten. Als de kosten hoog blijven op de blockchain van Cardano, kunnen sommige projecten ervoor kiezen om over te stappen naar andere blockchains met lagere kosten, wat uiteraard weer slecht is voor de ADA koers.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...