Cardano whales verplaatsen miljarden: ADA koersstijging van 20% mogelijk?

629 totale weergaven

De Cardano koers is vandaag weer aardig aan het stijgen, en belangrijke data wijzen op een mogelijke verdere stijging. On-chain statistieken zoals de Long/Short ratio, Futures Open Interest, en de OI-Weighted Funding Rate laten een positieve trend zien. Dus wat kunnen we van de ADA koers verwachten?

Whales zorgen voor beweging in Cardano

Op 17 september verplaatsten Cardano whales een enorme hoeveelheid van 19,5 miljard ADA tokens. Deze beweging, ter waarde van 6,48 miljard dollar, kan een teken zijn van toenemende interesse van grote investeerders.

Dit kan erop wijzen dat er binnenkort een prijsstijging aankomt. Bovendien namen de grote transacties (waarde boven $100.000) met 10% toe op dezelfde dag, wat ook een teken is dat een rally in de koers mogelijk is.

Bullish on-chain signalen voor ADA koers

Volgens Coinglass was de Long/Short ratio voor ADA op het moment van schrijven $1.0167. Dit laat zien dat handelaren over het algemeen optimistisch zijn over de toekomst van ADA. Daarnaast steeg het Futures Open Interest met 3% in de afgelopen dag en blijft deze stijging aanhouden sinds begin september.

ada futures open interest

Als zowel het Open Interest stijgt als de Long/Short ratio boven de 1 ligt, betekent dit vaak dat handelaren long-posities opbouwen.

Op dit moment heeft 51,2% van de top handelaren een long-positie in ADA, terwijl 48,8% short zit. Dit kleine verschil toont aan dat er meer vertrouwen is in een stijging dan in een daling. ada long:short

ADA koers kan stijgen als belangrijke niveaus breken

Als ADA erin slaagt om een wekelijkse candle boven de $0.35 te sluiten, voorspellen analisten dat de koers met 20% kan stijgen naar $0.42.

Toch ligt ADA nog onder het 200-daagse Exponential Moving Average (EMA), een teken dat de lange termijn trend nog steeds bearish is. ADA zit sinds april 2024 onder dit niveau, wat aangeeft dat er nog werk te doen is voordat een echte rally kan beginnen.

De activiteit van whales, het stijgende Futures Open Interest en de positieve Long/Short ratio laten zien dat er potentie is voor een koersstijging. Maar voor deze rally echt doorzet, moet ADA boven belangrijke weerstandsniveaus komen.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...